לימוד פייתון: למה כדאי ללמוד פייתון במסגרת תואר במדעי המידע?

במסגרת לימודי טכנולוגיות מידע במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן הסטודנטים נחשפים בין היתר גם לשפת התכנות פייתון.

לימוד פייתון: למה כדאי ללמוד פייתון במסגרת תואר במדעי המידע?

לימוד פייתון מאפשר הכרות עם שפת התכנות הפופולרית ביותר בעולם כיום והוא פותח גישה לשפת תכנות מגוונת בקוד פתוח, אשר משתמשים בה כל מותגי הטכנולוגיה המובילים את העולם, ביניהם: גוגל, פייסבוק, נטפליקס, איביי, סופטיפיי, דרופבוקס, אינטל, אמזון ואפילו נאס"א.

אגב, אם המילה פייתון נשמעת לכם מוכרת, זה ממש לא במקרה. שמה של שפת תכנות זו נגזר באופן ישיר משמה של חבורת הקומיקאים הבריטיים המפורסמת – "מונטי פייתון", ולמעשה קרויה על שמה.

אנו, במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן מזמינים אתכם ללמוד פייתון במסגרת תואר, ולצאת עם ידע פרקטי בתחומים רבים במדעי מידע.

לקבלת מידע נוסף על אודות לימוד פייתון במגמת טכנולוגיות מידע במסגרת תואר במדעי המידע בבר-אילן, צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351

 

לימוד פייתון פותח דלת למגוון שימושים ויישומים

שפת התכנות פייתון משמשת לבניית מודלים של למידת מכונה, בינה מלאכותית, פיתוח ווב, פיתוח אפליקציות, כריית מידע, ניתוח ביג דאטה ועוד ועוד. בהשוואה לשפות תכנות אחרות, די קל ללמוד פייתון; זוהי שפת תכנות הנחשבת לקלה לקריאה, לכתיבה ולניתוח נתונים ויש לה שפע של יישומים.

כשפת תכנות התומכת בניתוח מורכב של נתונים ומידע, סטודנטים הלומדים תואר שני במגמת טכנולוגיות מידע בבר-אילן מתוודעים גם לשפת התכנות פייתון ורוכשים השכלה פרקטית מקיפה בתחומי מידע רחבים, על מנת שאלו ישמשו אותם, בבוא העת, בעולם האמיתי.

אז מהי בעצם שפת התכנות פייתון?

שפת התכנות פייתון פותחה לראשונה כבר בשנות ה-80 של המאה ה-20 על ידי המתכנת ההולנדי גואידו ואן רוסום, כך שהיא נמצאת עימנו כבר הרבה זמן, לצד שפות צד שרת נוספות כמו: Java ו-C. כדי שיהיה קל לעבוד כמו גם קל ללמוד פייתון, התאים ואן רוסום את פייתון לאנגלית וניקה את השפה מאלמנטים מיותרים. ועל אף שעבודה וכן לימוד פייתון הם קלים בהשוואה לשפות תכנות אחרות, מדובר בשפת תכנות ברמה גבוהה מאוד.

כשפת תכנות צד שרת היא "רצה" על שרתים של המשתמשים והיא אחראית לעיבוד ולאינטראקציה עם שרתים אחרים ועם מסדי נתונים של משתמשי הקצה, כמו גם אחראית על עיבוד נתונים המגיעים מצד הלקוח לשרת ועל אחסונם.

כמו כן, קוד שפותח בפייתון יכול לעבוד בסינרגיה עם שפות תכנות נוספות, ביניהן:Java , ספריות C, ספריות  ++C, רכיבי NET. ועוד.

 ומהם יתרונות לימוד פייתון?

אנו במחלקה למדעי המידע בבר-אילן מציעים לכם ללמוד פייתון כחלק מתוכנית הקורסים של תואר שני במגמת טכנולוגיות מידע. בהמשך נספר לכם על ייחודה של תוכנית הלימודים ועל היתרון שהיא מקנה למוסמכיה.

ובינתיים, לשפת התכנות פייתון יש מגוון יתרונות בולטים, לכן יש לא מעט סיבות ללמוד פייתון. לדוגמה:

  • לימוד פייתון מאפשר גישה לשפת תכנות רב-תכליתית – כבר נגענו בנושא זה בראשית הכתבה, ואכן, לימוד פייתון מאפשר שימוש בכריית נתונים, פיתוח אתרים, למידת מכונה, עיצוב גרפי, פיתוח משחקים, פיתוח אפליקציות, ביצוע בדיקות, אוטומציה של תסריטים ועוד ועוד.
  • לימוד פייתון מאפשר השתלבות בשלל מגזרים ותחומים – בזכות פייתון נאס"א יצרה אוטומציה לשיטות העבודה שלה, בעזרת שפה זו פותחו עזרים ללקויי ראיה, ואפילו נטפליקס משתמשת בפייתון במערכות הניטור שלה וברשת אספקת התוכן שלה, ה-CDN (Content Delivery Network). הביקוש למפתחי פייתון הוא גדול והוא ניכר כמעט בכל תחום ומגזר. מי שהשכיל ללמוד פייתון יכול להשתלב במוסדות רפואיים, בחברות הייטק, בגופים שעוסקים בחינוך, הדרכה והוראה, באקדמיה, בחברות פיננסיות, בחברות כוח אדם, בתחום השיווק והפרסום, בתחום האנרגיה, בחברות אלקטרוניקה, תקשורת ומדיה, בענף הביטוח ועוד.
  • לימוד פייתון מאפשר השתלבות בתפקידים מתגמלים – שווה ללמוד פייתון. מפתחי פייתון הם המפתחים בעלי השכר הגבוה ביותר כיום, ובמיוחד מתכנתים המתמחים במדעי המידע, למידת מכונה ו/או בפיתוח אתרים ואפליקציות.
  • לימוד פייתון מחבר לקהילת מפתחים רחבה וחזקה - העובדה שמדובר בשפת קוד פתוח דינמית, הובילה גם להתפתחותה של קהילה רחבה סביב פייתון. חברי הקהילה הפזורים בכל מקום על גבי הגלובוס כל העת מוסיפים ומעשירים את הקוד בספריות ובמשאבים שימושיים נוספים, כך שכל מפתחי פייתון, לא משנה היכן הם ממוקמים, יכולים להשתמש וליהנות מהם.

ללמוד פייתון במגמת טכנולוגיות מידע במסגרת תואר במדעי המידע

מחלקת מדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן היא ממחלקות מדעי המידע המובילות בעולם, והיא מציעה תוכניות לימוד עדכניות וחדשניות במסלולי תואר ראשון, שני ודוקטורט.  

לימוד פייתון כחלק מתואר שני במגמת טכנולוגיות מידע בבר-אילן, מזכה את מוסמכי המגמה ביתרון משמעותי בשוק התעסוקה, שכן במקביל ללימוד פייתון (מבוא לתכנות בפייתון ופייתון מתקדמים), הסטודנטים והסטודנטיות שלנו רוכשים השכלה מקיפה בנושאים טכנולוגייים הנוגעים לתחום המידע, הן ברמה התאורטית והן בהתנסות הפרקטית (בקורסים שונים כגון – מבוא למסדי נתונים, תכנון ופיתוח בסביבת אינטרנט, ביג דאטה, ויזואליזציה של נתונים, תכנון ועיצוב מכוון משתמש לימוד מכונה, ועוד).

בזכות הידע הנרחב הנלמד במחלקה, הם יכולים בסיום לימודיהם להגיש מועמדות ולהשתלב במגוון תפקידי מפתח משמעותיים ובעלי השפעה – אם כשכירים ואם כעצמאיים בעולם ההייטק ובארגונים מתחומים רבים אחרים. בנוסף, הסטודנטים המצטיינים יכולים להמשיך לקריירה אקדמית, ואף להצטרף ללימודי דוקטורט במחלקה ולפתח את המחקר בנושאים של טכנולוגיות ומידע .

הקליקו כאן למידע כללי לתואר שני

לקבלת מידע נוסף על אודות לימוד פייתון במגמת טכנולוגיות מידע במסגרת תואר במדעי המידע בבר-אילן, צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351