מדיניות כתב העת

דפנה רבן, הפקולטה לניהול, אוניברסיטת חיפה

לובה גורנשטיין, ספריית משפטים ע"ש ברנרד ג' סיגל, אוניברסיטה עברית

מטרת כתב העת

"מידעת" הוא כתב-עת המיועד לקהילת המחקר של מדעי המידע וגם לקהילה המקצועית של ספרנים ומידענים בישראל. נושאי העניין של כתב העת כוללים: ארגון, חיפוש והפצה של מידע, טכנולוגיות מידע חדשניות, דפוסי שימוש והיבטי מידע בתחומי יישום שונים (בריאות, משפט, חינוך, עסקים ועוד).

גיליונות 12-1 יצאו לאור מטעם מרכז הספר והספריות.

הנושאים בהם דן כתב העת

הנושאים בהם עוסק כתב העת באים מתחום הספרנות והמידע ומתחומי דעת קרובים ומתייחסים להיבטים שונים שלהם.  להלן מבחר מהנושאים בהם עוסק כתב העת: הקשר שבין האדם למחשב; ניהול מידע וידע בארגונים; ביבליומטריקה; אחזור מידע; חקר האינטרנט; חקר רשתות חברתיות; התנהגות מידע של משתמשים; ניהול ספריות, מרכזי מידע וארכיונים; ספרנות, מידענות וארכיונאות כמקצוע; ספריות, מרכזי מידע וארכיונים לסוגיהם; תולדות הספר, הספריות והארכיונים; חופש הביטוי, צנזורה ואתיקה; שירותי ספרייה לילדים; פיתוח אוספים מודפסים ואלקטרוניים ושימורם; שירותי ספרייה וארכיונים; תקשורת בין אישית; היבטים חינוכיים, פסיכולוגיים וסוציולוגיים בארגון מידע ובעבודת הספרייה והארכיון.

קהל היעד

כתב העת מיועד לאנשי אקדמיה, לסטודנטים ולאנשי שדה מתחום הספרנות והמידע ומתחומי דעת קרובים. אופי הפרסומים:

1. מחקרים מקורייםכמותיים ואיכותניים, בהיקף של 8,000-5,000 מלים שנכתבו בעברית או באנגלית.
  2. מאמרי סקירה של חומר מודפס ואלקטרוני בתחומים בהם עוסק כתב העת.
  3. מאמרים הדנים בסוגיות מקצועיות, המדווחים על פעילות בתחומים שונים בספריות ובמרכזי מידע והמתייחסים לתיאוריות רלוונטיות ומתבססים על ספרות מקצועית.
  4. נתונים סטטיסטיים בנושאים רלוונטיים לקהל היעד של כתב העת.
  5. מאמרים מתורגמים, מכתבי עת שפיטים  )עם אישור לגבי זכויות יוצרים(.

קול קורא להגשת מאמרים וסקירות נושא לכתב-העת "מידעת"

"מידעת" כתב עת של קהילת המידע בישראל מחדש את פעילותו תחת חסותה של המחלקה ללימודי מידע באוניברסיטת בר-אילן. "מידעת" הוא כתב עת אקדמי, מקצועי, שפיט העוסק בהיבטים השונים של ספרנות, מידע וארכיונאות. מטרתו להציג את העשייה המחקרית-מקצועית ולדון בנושאים עכשוויים בתחום, כדי לתרום לפעילות האקדמית ולקידום ספריות, ארכיונים, מרכזי מידע ותרבות.
"מידעת" יוצא לאור באופן קבוע פעמיים בשנה. מספר ה-
E-ISSN הינו 2710-2645.

מערכת כתב העת מזמינה את הקהל להגיש מאמרים לקראת הגיליון החדש. סוגי המאמרים:

1. מחקרים מקוריים, כמותיים ואיכותניים, בהיקף של 8,000-5,000 מלים שנכתבו בעברית או באנגלית.
  2. מאמרי סקירה של חומר מודפס ואלקטרוני בתחומים בהם עוסק כתב העת.
  4. נתונים סטטיסטיים בנושאים רלוונטיים לקהל היעד של כתב העת.
  5. מאמרים מתורגמים, מכתבי עת שפיטים (עם אישור לגבי זכויות יוצרים).

יש לשלוח מאמרים לעורכת כתב העת, דוא״ל: Noa.aharony@biu.ac.il

אתיקה

המערכת תקפיד על שמירת האתיקה המקצועית ועל כללי הכתיבה האקדמית, דהיינו: שמירה על יושר אינטלקטואלי, הצגת עבודות מקוריות, הימנעות מזיוף ממצאים ומשימוש לא הוגן במקורות מידע אחרים, אמירת דבר בשם אומרו ורישום ביבליוגרפי מדויק.

מערכת "מידעת" לא תפרסם מאמרים שנשלחו או שראו אור בכל מקור אחר בארץ או בחו"ל, להוציא מאמרים שהתפרסמו בחו"ל וקבלו היתר מבעל הזכויות לפרסום בתרגום לעברית.

תהליך ההערכה

בתהליך החלטה על פרסום מאמר, המערכת מסתייעת בחוות דעת של קוראים מעריכים.

תהליך השיפוט הינו אנונימי לשני הצדדים (double-blinded review).

במקרה של חוסר הסכמה משמעותי בין הקוראים המעריכים, יתכן שהמערכת תפנה לקורא מעריך נוסף לפני קבלת ההחלטה הסופית על פרסום המאמר.

המערכת, תוך עיון בחוות הדעת ובמאמר,  מחליטה האם:

לקבל את המאמר, לקבל את המאמר לאחר עריכת שינויים,  לבדוק שנית את התאמת המאמר לכתב העת לאחר עריכת שינויים קלים או מהותיים, לא לקבל את המאמר.

הערות המעריכים והמערכת מועברות בעילום שם למחברי המאמרים.

אחריות

האחריות על תוכן המאמרים ועל תוכן המודעות המתפרסמים ב"מידעת" היא על הכותבים והמפרסמים בלבד.

הנחיות למחברים

בעת הגשת העבודה לכתב העת יש לכלול:

1. דף שער נפרד שעליו יופיעו בעברית ובאנגלית: שם המחבר ותוארו, שייכות מוסדית, כתובת דואר, כתובת דואר אלקטרוני, 'מספרי טלפון.
  2. תקצירים של המאמר באנגלית ובעברית (עד 250 מלים כל תקציר).
  3. רשימה של עד 5 מילות או מושגי מפתח.
  4. קובץ עם המסמך המקורי ללא פרטים מזהים של המחבר או המחברים. המסמך חייב לכלול את רשימת המקורות שעליהם מסתמך המחבר, בהתאם לכללי הכתיבה של המהדורה האחרונה של כללי ה .APA

פורמט

על הפרסום להיות כתוב כמסמך WORD  גודל גופן 12 ;
רווח בין שורות: שורה וחצי;
רווח בין פסקאות: רווח כפול ללא הזחה פנימה בתחילת פסקה;
מיספור העמודים  למטה בצד שמאל הערות שוליים כחלק מגוף הטקסט.

תאריך עדכון אחרון : 10/03/2024