קורס אינטראקציית אדם מחשב

קורס אינטראקציית אדם מחשב (HCI) במסגרת תואר ראשון במחלקה למדעי המידע בבר-אילן

אינטראקציית אדם מחשב עוסקת בקשר שבין אנשים לבין מוצרים טכנולוגיים ובלב ליבה נמצאת מערכת היחסים והמפגש שבין ממשקים לבין משתמשים. שדה המחקר של אינטראקציית אדם מחשב מתפתח מאוד בעשורים האחרונים ומוליד תובנות מרתקות ופורצות דרך בתחום, הנוגעות לחיי כולנו. אז אם אתם מתעניינים בעיצוב ממשקים, בעיצוב חווית משתמשים, בטכנולוגיה ובהתנהגות האנושית, ואתם רוצים לעצב את עתיד האינטראקציות שלנו בד בבד עם התאמת חוויות המשתמשים לטכנולוגיות דיגיטליות, כדאי לדעת שבמסגרת תואר ראשון במחלקה למדעי המידע ניתן ללמוד באופן מעמיק ומקיף על אודות אינטראקציית אדם מחשב.

Human computer interaction course

סקירת התפתחותה של אינטראקציית אדם מחשב

 

אינטראקציית אדם מחשב (HCI= Human computer interaction) הפכה למושא התעניינות בתחילת שנות ה-80, עת הופיע המחשב האישי. זה קרה ממש במקביל להופעת מחשבי מקינטוש של חברת אפל, Commodore 64 והמחשב של איי.בי.אם  (IBM PC 5150) - במשרדים ובבתים, במספרים ההולכים וגדלים. אז, זו הייתה הפעם הראשונה שמערכות אלקטרוניות מתקדמות (יחסית לתקופה, כן?) היו זמינות לציבור הרחב והן שימשו לרוב כמעבדי תמלילים, למשחקים או תמכו בהנהלת חשבונות. כך שאם עד לתחילת שנות ה-80 מחשבים היו גדולים מאוד, דרשו סביבות מיוחדות (חדרי אחסון מקוררים גדולים מאוד) והם היו בעיקר בשימושם של מומחים, הרי שהמעבר לשימוש במחשב האישי שינה את חוקי המשחק. כניסת המחשב לבתים ולמקומות עבודה הולידה צורך ממשי בשיפור האינטראקציה שבין האדם לבין המחשב והעלתה את הצורך בפיתוח מערכות וממשקים שיהיו יעילים וקלים לשימוש, גם עבור משתמשים פחות מנוסים.

לא עבר זמן רב והתחום של אינטראקציית אדם מחשב הפך לשדה מחקרי אקדמי אינטנסיבי, וככל שהמחקר התקדם הרעיון לפיו האינטראקציה שבין האדם למחשב צריכה להידמות לאינטראקציה שבין אדם לחברו צבר יותר ויותר תאוצה ופופולריות. תחילה חוקרי אינטראקציית אדם מחשב התמקדו בשיפור השימושיות של מחשבים שולחניים, אולם, עם התפתחות טכנולוגיות האינטרנט והטלפונים החכמים הפוקוס של אינטראקציית אדם מחשב עבר לעולם המובייל.

כיום אינטראקציית אדם מחשב היא ענף מחקרי ויישומי מפותח העומד בפני עצמו. היא עוסקת בתכנון, הערכה ויישום של טכנולוגיה אינטראקטיבית, היא רב-תחומית ומשלבת בין מדעי המחשב, הנדסת תוכנה ועיצוב גרפי לבין מדעי הקוגניציה,  מדעי ההתנהגות, סוציולוגיה וארגונומיה. 

לקבלת פרטים נוספים על אודות קורס אינטראקציית אדם מחשב או להרשמה ללימודי תואר ראשון במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, ניתן לפנות אלינו דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318351

קורס אינטראקציית אדם מחשב במסגרת תואר ראשון במחלקה למדעי המידע בבר-אילן

במהלך קורס אינטראקציית אדם מחשב, במסגרת תואר ראשון במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, נלמד על ארבעת היסודות המרכיבים את אינטראקציית אדם מחשב; נלמד על המשתמשים, על הממשקים, על ההקשר ועל הכלים העומדים לרשותנו כיום לשיפור חוויית המשתמשים בממשקים. כמו כן, נחשף לדרכים הרבות שבהם אנשים מקיימים אינטראקציה עם ממשקים, נעמיק את הידע בממשקים גרפיים (GUI), בממשקים קוליים (VUI), בממשקים מולטי-מודולריים, ממשקים אקטיביים ואדפטיביים חכמים, ונענה על שאלות חשובות, ביניהן:

כיצד ניתן להתאים את צרכי המשתמשים למשאבים הטכנולוגיים הקיימים, כיצד מעצבים טכנולוגיות שמישות ומערכות ידידותיות למשתמשים ואיך משפיעה טכנולוגיה על ארגונים. ברזולוציה גבוהה יותר נלמד: אילו שילובי צבעים מושכים את העין האנושית ונראים טוב יותר על מסכים, כיצד יש לקבוע אלמנטים כגון: כפתור, תפריט, אייקון, טופס הרשמה, תמונה, טקסט, סרטון, חלונות, סרגלי כלים או צ'טבוטים בממשקים, האם הניווט בממשק נוח וברור, האם הטקסט קריא, איך נציג ונמנף הודעות שגיאה ועוד.

נלמד גם על מושגים רווחים בעולם אינטראקציית אדם מחשב, כגון: UX, UI, אי נוחות קוגניטיבית, מעקב עיניים,  A/B Testing, אפיון חוויית משתמש, מסע לקוח, בדיקת שמישות, Wireframe, אב טיפוס, פרסונה, Mockup, עקביות, מיקרו-קופי, עיצוב רספונסיבי ואדפיטיבי, טולטיפ, מחקר השראות ועוד ועוד.

ומאחר שמי שאמון על אינטראקציית אדם מחשב צריך להיות בקי לא רק בעיצוב ממשקים כי אם גם בפיתוח, נלמד במסגרת לימודי התואר הראשון במחלקה למדעי המידע על יסודות התכנות, פיתוח יישומים ניידים (KOTLIN), בניית אתרים,  מערכות קוד פתוח, עבודה עם מסדי נתונים, יישומי ווב, כריית מידע, אלגוריתמיקה, טכנולוגיות ויישומי צד לקוח-צד שרת, מערכות ניהול תוכן, מדעי הנתונים, יישומי ביג דאטה, פייתון, מבוא ל -Data science, HTML ,XML ,CSS Node.js ASP.NET  וגם שיווק, מודיעין תחרותי, מדיה חברתית, ניהול תכנים ומסחר אלקטרוני.

נושאים אלו ועוד נושאים רבים נוספים נלמדים הן במסגרת התואר הראשון החד-חוגי המורחב והן במסגרת התואר הראשון הדו-חוגי במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, כאשר מטרת תוכניות התואר בבר-אילן היא להכשיר מומחים, המצוידים בידע, כלים ומומחיות בפיתוח, במיטוב ובעיצוב טכנולוגיות משמעותיות.

יתרונות לימודי אינטראקציית אדם מחשב במסגרת תואר ראשון במחלקה למדעי המידע

• קורס אינטראקציית אדם מחשב נלמד במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, מחלקה אשר דורגה בשנים 2017-2019 בין 100 מחלקות מדעי המידע הטובות בעולם (במיקום 76-100) במדד שנחאי.
• סגל המחלקה למדעי המידע מונה מרצים וחוקרים פעילים מובילים, הרתומים להצלחת הסטודנטיות והסטודנטים ומחויבים לחוויה חינוכית משמעותית.
• תוכנית הלימודים היא עדכנית ומבוססת על הצרכים הנוכחים והמשתנים של עולם העבודה.
• תוכנית הלימודים היא מובנית ומאורגנת בשכבות, החל מקורסי הליבה המעניקים בסיס אקדמי מוצק ועד לקורסי הבחירה הגמישים, המאפשרים לכל סטודנט וסטודנטית לכוון באופן אישי את נתיבי ההשכלה והקריירה שלהם.
• לצד לימודי אינטראקצית אדם מחשב רוכשים הסטודנטים מיומנויות, ידע וכלים בפיתוח Frontend ובפיתוח Backend, כך שהבוגרים יכולים להשתלב בתפקידי Developers Full stack. כמו כן, תודות להשכלה המקיפה שרוכשים הסטודנטים במהלך לימודי תואר ראשון הם יכולים להשתלב במגוון רחב מאוד של תפקידי מפתח בעולם ההייטק, בסטרטאפים ובתעשיות עתירות הידע, ובכללם: מעצבי חווית משתמשים (UX), מעצבי ממשקים (UI), מנהלי מוצר, בוני אתרים, מנהלי תוכן דיגיטליים, מידענים, משווקים דיגיטליים, מנהלי פרויקטים ועוד.
• בוגרי לימודי תואר ראשון במחלקה למדעי המידע בבר-אילן יכולים להמשיך את לימודיהם באקדמיה וללמוד לקראת תארים מתקדמים במחלקה.

לקבלת פרטים נוספים על אודות קורס אינטראקציית אדם מחשב או להרשמה ללימודי תואר ראשון במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, ניתן לפנות אלינו דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318351