* לימודי מידענות * טכנולוגיות אינטרנט

לימודי מידענות

תיאור המגמה בלימודי מידענות:

מידענות היא מגמה אינטרדיסציפלינרית העוסקת בארגון מידע, הפצת מידע, דליית מידע, איתור מידע ועיבוד מידע. מטרת ההתמחות הינה להכשיר מידענים לעבודה בחברות ארגונים תעשיה מסחר וספריות. ריבוי המידע בעקבות התפתחות רשת האינטרנט יצר צורך במידען הבקיא ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע: דיגיטאלי, ספרי ואודיו ויזואלי. בין הקורסים הנלמדים במסגרת לימודי מידענות: יסודות תורת המידע, מבוא לאיתור ומיומנויות מידע, מיון מידע, מבוא לניהול נתונים, חיפושי מידע מקוונים, מאגרים במדעי החברה ועוד.

טכנולוגיות אינטרנט

תיאור המגמה בלימודי טכנולוגיות אינטרנט:

מגמה זו מתמקדת בהיבטים החדשים של טכנולוגיות המידע באינטרנט. חשיבותם של ההיבטים הטכנולוגיים הקשורים במידע הולכת וגדלה לאור ריבוי המידע ובעיית אמינותו.

במגמה זו מוכשרים הסטודנטים במיומנויות הבסיסיות של מדעי המידע- ארגון, אחזור ואיתור מידע. בנוסף לכך, ישנה התמקדות מיוחדת בטכנולוגיות מידע בכלל ובטכנולוגיות אינטרנט בפרט. לצורך זה נלמדים הקורסים בנושאים הבאים: תכנות בסביבת הווב, טיפול במסדי נתונים, ייצוג מידע באינטרנט ויצירת נתוני על (מטה דטה) מותאמים לנתונים דיגיטאליים. כמו כן, יכירו הסטודנטים עקרונות שיווק וניהול תכנים, מסחר אלקטרוני ובטיחות מידע.

טכנולוגיות צד לקוח – הבנת התקנים הבסיסיים של ה-Web (HTML,XML,CSS), אלגוריתמיקה, יסודות התכנות (שפת התכנות C#), תכנות לווב JavaScript (כולל JavaScript Frameworks) ומבוא למסדי נתונים.

טכנולוגיות צד שרת – PHP, SQL  וכן Node.js.

קורסי תכנות נוספים:  Javaליישומיים ניידים בסביבת אנדרואיד ו-ASP.NET (MVC).

עבודה עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) ונושאי ביג דאטה.*

לימודי טכנולוגיות האינטרנט מקנים כישורים, המאפשרים לבוגריה להשתלב בפיתוח יישומי ווב ולהקים ולנהל אתרי אינטרנט, תוך הקפדה על העקרונות הבסיסיים של מדעי המידע ולהמשיך ללימודי תואר שני בהיבטים המחקריים של התחום.

מסלולי תואר ראשון של מדע המידע (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט):

1.  לימודי מידע מורחב: התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע המשלבים בין תחום טכנולוגיות האינטרנט לתחום המידענות. התואר בלימודי מידע מורחב כולל קורסים תיאורטיים המקנים לסטודנט ידע מעמיק והבנה בניהול/אחזור מידע. בנוסף, התואר מקנה לבוגרים כלים פרקטיים ושימושיים לשוק העבודה. בוגרינו יוצאים לשוק העבודה עם הבנה נרחבת ומעמיקה בטכנולוגיות אינטרנט. במסגרת התואר אנו מציעים קורסים אשר מתמקדים בכתיבת קוד "צד לקוח" תוך התחשבות בעיצוב ותכנון נכון של מנשקים. *חלק מקורסי הטכנולוגיה נלמדים במסלול לימודי מידע מורחב בלבד.

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

2. לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו ראשי לא מובנה  (27 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב מכל מחלקות האוניברסיטה ,בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 ש"ש ) .

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו ראשי מובנה  (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים (25 ש"ש) .

תנאי קבלה למדע המידע (מורחב / לימודי מידענות / טכנולוגיות אינטרנט):

• תעודת בגרות.
  • מבחן כניסה פסיכומטרי.
  • ראיון אישי בשעת הצורך.

מועמדים בעלי ממוצע בגרות של 9.5 ומעלה פטורים ממבחן הכניסה הפסיכומטרי.

מועמדים המתקבלים ללא מבחן הכניסה הפסיכומטרי, נדרשים לבדוק את חובות האנגלית מול היחידה לאנגלית כשפה זרה.

להערכת סיכויי הקבלה

דרישות נוספות לקבלת התואר של המחלקה למדע המידע:

• עבודה מעשית במשך כ- 100 שעות ו/או פרוייקט גמר.
  • השתתפות בהרצאות אורחים וקולוקוויום מחלקתי.
  • השתתפות בתרגילי מעבדה.
  • השתתפות במחקרים וסקרים שנערכים במחלקה למדע המידע.

דרישות נוספות לקבלת התואר של אוניברסיטת בר אילן:

נא ראו הנחיות מחלקתיות

הרשמה לתואר ראשון במגמות מידענות וטכנולוגיות אינטרנט

למידע נוסף בנושא במגמות לימודי מידענות וטכנולוגיות אינטרנט במחלקה למדע המידע, צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351.