* לימודי מידענות * טכנולוגיות אינטרנט

לימודי מידענות

תיאור ההתמחות בלימודי מידענות:

מידענות הוא תחום אינטרדיסציפלינרי העוסק בארגון מידע, הפצת מידע, דליית מידע, איתור מידע ועיבוד מידע. מטרת ההתמחות הינה להכשיר מידענים לעבודה בחברות ארגונים תעשיה מסחר וספריות. ריבוי המידע בעקבות התפתחות רשת האינטרנט יצר צורך במידען הבקיא ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע: דיגיטאלי, ספרי ואודיו ויזואלי. בין הקורסים הנלמדים במסגרת לימודי מידענות: יסודות תורת המידע, מבוא לאיתור ומיומנויות מידע, מיון מידע, מבוא לניהול נתונים, חיפושי מידע מקוונים, מאגרים במדעי החברה ועוד.

מסלולי תואר ראשון של לימודי מידע (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט):

1.  לימודי מידע מורחב: התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע המשלבים בין תחום טכנולוגיות האינטרנט לתחום המידענות.

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

2. לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי לא מובנה  (27 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב מכל מחלקות האוניברסיטה ,בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 ש"ש ) .

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי מובנה  (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים (25 ש"ש) .

טכנולוגיות אינטרנט

תיאור ההתמחות בלימודי טכנולוגיות אינטרנט:

תחום זה מתמקד בהיבטים החדשים של טכנולוגיות המידע באינטרנט. חשיבותם של ההיבטים הטכנולוגיים הקשורים במידע הולכת וגדלה לאור ריבוי המידע ובעיית אמינותו.

בתחום זה יוכשרו הסטודנטים במיומנויות הבסיסיות של מדעי המידע- ארגון, אחזור ואיתור מידע. בנוסף לכך, תהיה התמקדות מיוחדת בטכנולוגיות מידע בכלל ובטכנולוגיות אינטרנט בפרט. לצורך זה ילמדו קורסים בנושאים הבאים: תכנות בסביבת הווב, טיפול במסדי נתונים, ייצוג מידע באינטרנט ויצירת נתוני על (מטה דטה) מותאמים לנתונים דיגיטאליים. כמו כן, יכירו הסטודנטים עקרונות שיווק וניהול תכנים, מסחר אלקטרוני ובטיחות מידע.

טכנולוגיות צד שרת – PHP, SQL  ו-  Javaליישומיים ניידים בסביבת אנדרואיד.

עבודה עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) ונושאי ביג דאטה.

לימודי טכנולוגיות האינטרנט מקנים כישורים, המאפשרים לבוגריה להשתלב בפיתוח יישומי ווב ולהקים ולנהל אתרי אינטרנט, תוך הקפדה על העקרונות הבסיסיים של מדעי המידע ולהמשיך ללימודי תואר שני בהיבטים המחקריים של התחום.

מסלולי תואר ראשון של לימודי מידע (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט):

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

תנאי קבלה ללימודי מידע (לימודי מידענות / טכנולוגיות אינטרנט):

• תעודת בגרות.
  • מבחן כניסה פסיכומטרי.
  • ראיון אישי בשעת הצורך.

מועמדים בעלי ממוצע בגרות של 9.5 ומעלה פטורים ממבחן הכניסה הפסיכומטרי .

מועמדים המתקבלים ללימודי מידע (מידענות ולטכנולוגיות אינטרנט)  ללא מבחן הכניסה הפסיכומטרי, נדרשים לבדוק את חובות האנגלית מול היחידה לאנגלית כשפה זרה.

להערכת סיכויי הקבלה

דרישות נוספות לקבלת התואר של המחלקה ללימודי מידע:

• עבודה מעשית במשך כ- 100 שעות ו/או פרוייקט גמר.
  • השתתפות בהרצאות אורחים וקולוקוויום מחלקתי.
  • השתתפות בתרגילי מעבדה.
  • השתתפות במחקרים וסקרים שנערכים במחלקה ללימודי מידע.

דרישות נוספות לקבלת התואר של אוניברסיטת בר אילן:

נא ראו הנחיות מחלקתיות

ליצירת קשר עם המחלקה ללימודי מידע:

בניין 502/3 (מול מדור בחינות)

פייסבוק:

הרשמה לתואר ראשון

למידע נוסף בנושא לימודי מידענות במחלקה ללימודי מידע, צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351.