טכנולוגיות מידע

להרשמה

תואר שני במדעי המידע במגמת טכנולוגיות מידע

תחום טכנולוגיות המידע תופס תאוצה ברחבי העולם בשנים האחרונות. מושגים כביג דאטה ומדעי הנתונים, הפכו לשכיחים ומקובלים. מגמת טכנולוגיות מידע מאפשרת לסטודנטים היכרות עם שפות תכנות ממוקדות לתחום זה ושיטות חדישות לניתוח, עיבוד והצגת נתונים. מגמת טכנולוגיות מידע מפתחת דור חדש, עדכני ורלוונטי של מידענים המכירים לעומק את מדעי הנתונים. הסטודנטים במגמת טכנולוגיות מידע מפעילים כלי מדף בתחום למידת מכונה לשם ניתוח הנתונים. בנוסף, הסטודנטים במגמת טכנולוגיות מידע מארגנים ומסדרים את הנתונים לשימושם של אנשי תכנה המתמחים בעיבוד וניתוח עמוק של נתונים (מדעני data science). מוסמכי המסלול בלימודי טכנולוגיות מידע נקלטים במקומות עבודה שונים ומגוונים כגון: הייטק וארגונים. בנוסף, סטודנטים מצטיינים בתוכנית ממשיכים בלימודי הדוקטורט במחלקה ומפתחים את המחקר בנושא טכנולוגיות מידע .

מהן טכנולוגיות מידע?

המושג טכנולוגיות מידע – Information Technology (או בקיצור IT ) מתייחס לתחום המשלב מחשוב וטכנולוגיה עם מדע המידע וניהולו בעיקר בגופים עסקים ו/או בארגונים. טכנולוגיות מידע משמשות כלי המסייע באחסון, אחזור, מיון, ניהול והצפנת מידע חיוני לארגון ולהתנהלותו השוטפת ולמעשה מהווה נקודת ממשק בין אמצעי מחשוב טכנולוגיים לבין מידע כלשהו.

היות וכל ארגון באשר הוא כיום חייב לנהל את המידע שברשותו באופן מסודר, טכנולוגיות מידע הפכו להיות חלק הכרחי ואינטגרלי מכל חברה וארגון באשר הם. יתרה מזאת, מערכות מחשוב הפכו להיות חלק בלתי נפרד מכלל החיים ולכן אוריינות טכנולוגית הנה תנאי הכרחי על מנת להשתלב בחיים המודרניים ולנוע עם הקידמה.

טכנולוגיות מידע בחברות וארגונים - מידע כללי

אנחנו חיים בעידן עתיר מידע ומערכות, בעידן דינמי, רווי אינפורמציה המשתנה תדיר. חברות וארגונים משלבים טכנולוגיות מידע מתקדמות לייעול תהליכים, לשיפור תהליכי קבלת החלטות ולצורך סינון שפע המידע הזורם ללא הרף. תלות זו במערכות טכנולוגיות מידע גדולה כבר היום, אך בעתיד היא תתעצם.

בוגרי מגמת טכנולוגיות מידע יכולים להשתלב במגוון רחב של תפקידים בחברות וארגונים הן בסקטור הפרטי והן בסקטור הציבורי או המוסדי. הביקוש לבוגרי לימודי טכנולוגיות מידע ואוריינות טכנולוגית הוא גבוה ונמצא במגמת עליה. בוגרי מגמת טכנולוגיות מידע של אוניברסיטת בר-אילן נהנים מתואר יוקרתי וממקצוע מבוקש ויכולים להשתלב בחברות וארגונים מובילים במשק הישראלי וכן בזירה הבינלאומית.

המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר אילן מציעה לימודי טכנולוגיות מידע לתואר שני, המשלבים ניהול מידע וטכנולוגיות מחשוב.

הקורסים הנכללים במסגרת לימודי תואר שני במדעי המידע במגמת טכנולוגיות מידע

חובות לתואר

קוד קורס   שם הקורס
810 מבוא למסדי נתונים
865 תכנון ופיתוח בסביבת אינטרנט
867 מבוא לתכנות- פייתון
880 אלגוריתמיקה
975 סטטיסטיקה
605 ביג דאטה
858 ויזואליזציה של נתונים
870 מערכות לאחזור מידע
874 תכנון ועיצוב מכוון משתמש
869 פייתון מתקדמים
887 Machine learning
809 מידע גאוגרפי
832 ניתוח מערכות
879 הרשת הסמנטית

מידע  כללי תואר שני

למידע נוסף במגמת לימודי טכנולוגיות מידע במחלקה למדעי המידע, צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351.