טכנולוגיות מידע

תואר שני בלימודי מידע במגמת טכנולוגיות מידע

תחום טכנולוגיות המידע (Informational Technology), תופס תאוצה ברחבי העולם בשנים האחרונות ועתיד להוסיף ולצמוח גם בעשורים הקרובים. מושגים כגון "ביג דאטה" ו"מדעי הנתונים", הפכו שכיחים, והדרישה למומחים שמבינים כיצד למנף מידע לטובת האדם באמצעות טכנולוגיות גוברת והולכת.

לימודי תואר שני במגמת טכנולוגיות מידע במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר־אילן מעמידה דור חדש, מעודכן ורלוונטי של data analysts, מתכנתי פייתון ומומחי דיגיטל, המכירים לעומק את מדעי הנתונים. הסטודנטים לומדים שפות תכנות ממוקדות לתחום זה ושיטות חדישות לניתוח, לעיבוד ולהצגת נתונים. למידת מכונה, קורסי פייתון, SQL, deep learning , מודיעין תחרותי עסקי, ויזואליזציה של נתונים – הם רק מקצת מהקורסים הנלמדים בתואר.

המגמה לטכנולוגיות מידע פתוחה גם למועמדים שלמדו תואר ראשון בתחום וגם לכאלה שמגיעים מרקע אחר. כלל הסטודנטים והסטודנטיות זוכים לפתח ולהעמיק את ידיעותיהם ולהתמחות בכלים ייעודיים ושימושיים: היכרות עם שפות תכנות ממוקדות לתחום טכנולוגיות מידע ולמידת שיטות חדישות לניתוח נתונים, לעיבודם ולהצגתם.

הביקוש לבוגרי לימודי טכנולוגיות מידע ואוריינות טכנולוגית הוא גבוה ונמצא במגמת עלייה, ובוגרי מגמת טכנולוגיות מידע באוניברסיטת בר־אילן נהנים מתואר יוקרתי וממקצוע מבוקש.

הסטודנטיות והסטודנטים במגמת טכנולוגיות מידע מפעילים כלי מדף בתחום למידת מכונה לשם ניתוח הנתונים, הם מארגנים ומסדרים את הנתונים לשימושם של אנשי תכנה, המתמחים בעיבוד וניתוח עמוק של נתונים (מדעני data science).

מערכת שעות תשפ"ד

1. שנה א' תשפ"ד – טכנולוגיות מידע
  2. שנה ב' תשפ"ד – טכנולוגיות מידע

מהן טכנולוגיות מידע?

המושג טכנולוגיות מידע – Information Technology (או בקיצור IT) מתייחס לתחום המשלב מחשוב וטכנולוגיה עם מדע המידע וניהולו, בעיקר בגופים עסקיים ובארגונים. טכנולוגיות מידע משמשות כלי המסייע באחסון, אחזור, מיון, ניהול והצפנת מידע חיוני לארגון ולהתנהלותו השוטפת. מומחה לטכנולוגיות מידע הוא נקודת ממשק בין אמצעי מחשוב טכנולוגיים ובין כל המידע הרלוונטי לארגון.

היום, כל כל ארגון באשר הוא חייב לנהל את המידע שברשותו באופן מסודר, ולכן טכנולוגיות מידע הן חלק הכרחי ואינטגרלי מכל חברה וארגון. יתרה מזאת, מערכות מחשוב הן חלק בלתי נפרד מחיינו, לכן אוריינות טכנולוגית היא תנאי הכרחי להשתלבות בחיים המודרניים וכדי לנוע עם הקִדמה.

חובות לימודים על פי שנות חוקה (תחילת לימודים)

למידע נוסף במגמת טכנולוגיות מידע במחלקה למדעי המידע, צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351.

הערה: חישוב מספר הנקודות לתואר הוא באחריות כל סטודנט וסטודנטית!