הסבת אקדמאים להוראה והרחבת הסמכה להוראה במגמת מידע ונתונים

המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן פותחת לכם הזדמנות ללמד את דור העתיד של מומחי המידע באמצעות מסלול הסבת אקדמאים להוראה או במסלול של הרחבת הסמכה במגמת מידע ונתונים.

המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן הינה המוסד האקדמי המוביל במדינת ישראל אשר יש לו אישור מהמל"ג לתואר ראשון במדעי המידע.

לקבלת מידע נוסף בנושא הסבת אקדמאים להוראה צרו עמנו קשר דרך הטופס הבא - כאן

מגוון מסלולי הסבת אקדמאים להוראה:

בימים אלה מרחיב משרד החינוך את היקף בתי הספר אשר מטמיעים את המגמה הטכנולוגית החדשנית "מידע ונתונים", ובעקבות כך המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר אילן מציעה מסלולי הסבת אקדמאים להוראה, והרחבת הסמכה להוראה במגמת מידע ונתונים.

כריית מידע, איתור ואיסוף מידע, ארגון, ניהול, ניתוח, שימור וייצוג מידע כמו גם סוגיות אתיות וחברתיות, עומדים במרכז תוכנית הלימודים של מגמת הסבת אקדמאים להוראה במגמת מידע ונתונים. מגוון מסלולי לימודים בתחומי מידענות במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, יכשירו אתכם ואתכן להשתלב בהוראת המגמה בבתי-הספר התיכוניים.

מסלולי הלימוד האפשריים במסגרת הסבת אקדמאים להוראה במגמת מידע ונתונים:

*תואר שני במדעי המידע במגמת מדע המידע (מיועד לבעלי תואר ראשון בכל התחומים וגם לבעלי תעודת הוראה):

בעלי תואר ראשון, בכל תחום, אשר יעמדו בתנאי הקבלה של המחלקה, יוכלו להירשם לתוכנית לתואר שני, עם השלמה של 2 קורסים בתחום הפדגוגיה בביה"ס לחינוך. ניתן ללמוד לתואר שני עם עבודת מחקר (תיזה) וללא עבודת מחקר.

*השלמת הסמכה להוראת מגמת מידע ונתונים (מיועד לבעלי תואר ראשון וגם תעודת הוראה):

• מסלול הסבת אקדמאים להוראה 1: בעלי תואר ראשון, בתחום רלוונטי אשר יעמדו בתנאי הקבלה (על פי ההנחיות בחוזר מנכ"ל משרד החינוך), יוכלו להירשם להשלמת הסמכה, בהיקף של 330 שעות, יום בשבוע, 3 סימסטרים.
  • מסלול הסבת אקדמאים להוראה 2: בעלי תואר ראשון, בתחומים אחרים, אשר יעמדו בתנאי הקבלה, יוכלו להירשם להשלמת הסמכה, בהיקף של 540 שעות, יום בשבוע, 3 סימסטרים.

*השלמת תעודת הוראה לסטודנטים לתואר ראשון במדעי המידע:

סטודנטים ובוגרים של המחלקה למדעי המידע, אשר יעמדו בתנאי הקבלה, יוכלו להשלים תעודת הוראה, בביה"ס לחינוך של האוניברסיטה. ניתן להתחיל את לימודי התעודה מסמסטר ב' בשנה ב'.

עוד על הסבת אקדמאים להוראה בתחום מידע ונתונים

תחום המידע והנתונים הולך ותופס מקום נרחב בעולם העסקי. מקצועות הקשורים בכך, כמו ניתוח נתונים לדוגמא, הפכו למבוקשים ביותר והביקוש אליהם הולך וגובר. משרד החינוך אינו נותר מאחור ומכין את הקרקע לדור העתיד בנושאים אלו.  מקצועות המידע והנתונים נלמדים לרוב בכיתות התיכון, כלומר י' עד י'ב ברחבי הארץ.
הסבת אקדמאים להוראה מקנה תעודת הוראה לאקדמאים בתחום המידע והנתונים. היא מספקת את הידע והכלים להכשרת הדור הבא בתחומים אלה ולהשתלב בהמשך במסלולי לימוד אשר יסללו את דרכם לתפקידים אלה במיטב החברות במשק, לרבות חברות הייטק.

לקבלת מידע נוסף בנושא הסבת אקדמאים להוראה צרו עמנו קשר דרך העמוד הבא