שלחו לחבר

הסבת אקדמאים להוראה במגמת מידע ונתונים

המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן פותחת לכם הזדמנות ללמד את דור העתיד של מומחי המידע במדינת ישראל.

המחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן הינה המוסד האקדמי המוביל במדינת ישראל אשר יש לו אישור מהמל"ג לתואר ראשון במדעי המידע.

אוניברסיטת בר-אילן הינה האוניברסיטה היחידה במדינת ישראל אשר יש לה אישור ממשרד החינוך להענקת תעודת הוראה במדעי המידע.

בימים אלה מרחיב משרד החינוך את היקף בתי הספר אשר מטמיעים את המגמה הטכנולוגית החדשנית  "מידע ונתונים". כרייה, איסוף, ארגון, ניהול, ניתוח, שימור וייצוג מידע כמו גם סוגיות אתיות וחברתיות, עומדים במרכז תוכנית הלימודים של המגמה. מגוון מסלולי לימודים במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, יכשירו אתכם להשתלב בהוראת המגמה בבתי-הספר התיכונים.

מסלולי הלימוד האפשריים:

*תואר שני במדעי המידע במגמת מדע המידע (מיועד לבעלי תואר ראשון ותעודת הוראה):

בעלי תואר ראשון, בכל תחום, אשר יעמדו בתנאי הקבלה של המחלקה, יוכלו להירשם לתוכנית לתואר שני, עם השלמה של 2 קורסים בתחום הפדגוגיה בביה"ס לחינוך. ניתן ללמוד לתואר שני עם עבודת מחקר (תיזה) וללא עבודת מחקר.

*השלמת הסמכה להוראת מגמת מידע ונתונים (מיועד לבעלי תואר ראשון ותעודת הוראה):

• בעלי תואר ראשון, בתחום רלוונטי אשר יעמדו בתנאי הקבלה (על פי ההנחיות בחוזר מנכ"ל משרד החינוך), יוכלו להירשם להשלמת הסמכה, בהיקף של 330 שעות, יום בשבוע, 3 סימסטרים.
  • בעלי תואר ראשון, בתחומים אחרים, אשר יעמדו בתנאי הקבלה, יוכלו להירשם להשלמת הסמכה, בהיקף של 540 שעות, יום בשבוע, 3 סימסטרים.

*השלמת תעודת הוראה לסטודנטים לתואר ראשון במדעי המידע:

סטודנטים ובוגרים של המחלקה למדעי המידע, אשר יעמדו בתנאי הקבלה, יוכלו להשלים תעודת הוראה, בביה"ס לחינוך של האוניברסיטה. ניתן להתחיל את לימודי התעודה מסמסטר ב' בשנה ב'.

לפרטים והרשמה - צרו עמנו קשר.

תאריך עדכון אחרון : 12/04/2021