המסלול הדו-חוגי (לימודי מידע)

להרשמה

1. המסלול הדו-חוגי בלימודי מידע וטכנולוגיות אינטרנט (מובנה + לא מובנה)

מגמה זו מתמקדת בהיבטים החדשים של טכנולוגיות המידע באינטרנט. חשיבותם של ההיבטים הטכנולוגיים הקשורים במידע הולכת וגדלה לאור מרכזיותם של האינטרנט ושל רשתות חברתיות בכל היבטי החיים. המסלול הדו-חוגי בטכנולוגיות אינטרנט מקנה לסטודנטים ידע תכנותי נרחב בתחום טכנולוגיות מידע בכלל ובטכנולוגיות אינטרנט בפרט. הסטודנטים מוכשרים כמפתחי ווב Full stack היודעים לפתח את צד השרת ואת צד הלקוח של מוצרים ופלטפורמות אינטרנטיות. לצורך זה נלמדים בקורסים את התכנים ושפות התכנות הבאים: תקנים בסיסיים של בניית אתרים, (HTML ,XML ,CSS),  אלגוריתמיקה, תכנות ווב(JavaScript Frameworks)  , טכנולוגיות צד שרת וצד לקוח  ( ונושאים הקשורים לביג דאטה.(Node.js. . בנוסף, הסטודנטים לומדים לפתח יישומונים ניידים בסביבת אנדרואיד, ASP.NET (MVC)  ולעבוד עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) .

חובות לימודים על פי שנות חוקה (התחלת לימודים)

2. המסלול הדו-חוגי במידענות (מובנה + לא מובנה)

זוהי מגמה אינטרדיסציפלינרית העוסקת במידענות, ארגון מידע, הפצת מידע, דליית מידע, איתור מידע ועיבוד מידע. מטרת המגמה במידענות הינה להכשיר מידענים וספרנים לעבודה בחברות ארגונים, תעשיה, מסחר וספריות. ריבוי המידע בעקבות התפתחות טכנולוגיית רשת האינטרנט יצר צורך במידען הבקי ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע: דיגיטאלי, ספרי ואודיו ויזואלי. בין הקורסים הנלמדים: מבוא למדעי המידע, לאיתור ומיומנויות מידע, מיון מידע, מבוא לניהול נתונים, חיפושי מידע מקוונים, מאגרים במדעי החברה ועוד.

חובות לימודים על פי שנות חוקה (התחלת לימודים)

היקף הלימודים וחובות

לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 נ"ז): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו ראשי לא מובנה (27 נ"ז) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב מכל מחלקות האוניברסיטה ,בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 נ"ז).

לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 נ"ז): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו ראשי מובנה (25 נ"ז) יחד עם לימודים בפקולטה לחינוךבמחלקה למזרח תיכון לימודי ארץ ישראל / ניהול / היסטוריה / לימודים קלאסיים - סטודנטים במסלול זה זכאים למלגה דרך לימודים קלאסיים (25 נ"ז).

למידע נוסף צרו קשר דרך עמוד  צור קשר  או בטלפון 03-5318351