המסלול הדו-חוגי (לימודי מידע)

להרשמה

המסלולים הדו־חוגיים לתואר ראשון במחלקה למדעי המידע

לימודי מידע דו־חוגי לא מובנה (27 נ"ז): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו־חוגי לא מובנה (27 נ"ז) עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (אפשר לשלב לימודים בכל מחלקות האוניברסיטה, בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 נ"ז).

לימודי מידע דו־חוגי מובנה (25 נ"ז): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו־ חוי מובנה (25 נ"ז) עם לימודים בפקולטה לחינוך ובמחלקות למזרח תיכון, לימודי ארץ־ישראל, ניהול, היסטוריה, לימודים קלאסיים – סטודנטים וסטודנטיות במסלול זה זכאים למלגה דרך המחלקה ללימודים קלאסיים (25 נ"ז).

המחלקה למדעי המידע מציעה שני מסלולים דו־חוגיים, האחד, בטכנולוגיות אינטרנט (מובנה + לא מובנה); השני, במידענות (מובנה + לא מובנה).

1. המסלול הדו־חוגי בטכנולוגיות אינטרנט (מובנה + לא מובנה)

תוכנית הלימודים בטכנולוגיות אינטרנט מקנה הכשרה נרחבת ומעמיקה בפיתוח ובתכנות האמצעים הטכנולוגיים שמטפלים במידע באינטרנט: באחסונו ובעיבודו, בפלטפורמות המציגות אותו ומאפשרות את העברתו, את הפצתו ואת אחזורו של מידע ובהגנה על המידע שבפלטפורמות אלו. הסטודנטים והסטודנטיות הלומדים במסלול הדו־חוגי בטכנולוגיות אינטרנט מתמחים בשפות תכנות ובכלי תכנות בתחום טכנולוגיות אינטרנט בפרט ובטכנולוגיות מידע בכלל (גם הטלפון, הטלוויזיה והרכב החכמים, המחשב האישי או רשת המחשוב בעסק – גם הם מבוססים על טכנולוגיות מידע ודורשים מיומנות בבנייה ובתפעול טכנולוגיות המידע).

הסטודנטים והסטודנטיות מוכשרים כמפתחי ווב Full stack, הניחנים ביכולות תכנות ופיתוח צד השרת ותכנות ופיתוח צד הלקוח של פלטפורמות ומוצרים אינטרנטיים, אפליקציות ואתרים. לשם הכשרתם זו, נלמדים בקורסי התוכנית התכנים ושפות התכנות האלה: תכנות צד לקוח ותכנות צד שרת וקורסים המקנים הבנת התקנים הבסיסיים של ה־Web (HTML ,XML ,CSS), אלגוריתמיקה, יסודות התכנות (שפת התכנות C#) ומבוא למסדי נתונים (SQL). קורסי תכנות נוספים:  KOTLINליישומיים ניידים בסביבת אנדרואיד ו־ASP.NET, עבודה עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) ונושאי ביג דאטה.

חובות לימודים על פי שנות חוקה (שנת התחלת לימודים)

2. המסלול הדו־חוגי במידענות (מובנה + לא מובנה)

תוכנית לימודים במידענות היא בין־תחומית ועוסקת בארגון מידע, בהפצת מידע, בדליית מידע, באיתור מידע ובעיבוד מידע. מיומנויות ויכולות אלו דרושות בכל ארגון, יהיו אלה סטארט־אפ, בית חולים, עירייה או ספרייה; מערכות גדולות יותר, כגון התעשייה הביטחונית או קופת חולים; והלאה למערכות מדינתיות שבהן אצור המידע הלאומי בתחום מסוים, כגון משרד הבריאות, רשות המסים או הספרייה הלאומית.

מטרת תוכנית הלימודים היא להכשיר מידענים וספרנים מיומנים לעבודה בחברות ובארגונים בכל קנה מידה, בשירות הציבורי, בתעשייה, במסחר ובספריות. ריבוי המידע והתפתחות טכנולוגיות האינטרנט מחייבים מידענים ומידעניות הבקיאים ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע דיגיטלי, מידע ספרי, מידע קולי ומידע חזותי. היצע הקורסים בתוכנית הוא מקיף ונרחב ובו, בין היתר: מבוא למדעי המידע, מבוא לאיתור ומיומנויות מידע; מיון מידע; מבוא לניהול נתונים; חיפושי מידע מקוונים; מאגרים במדעי החברה; מדיה חברתית וניהול תכנים; מבוא למסדי נתונים; אינטראקציית אדם־מחשב; התנהגות מידע אנושית; אינפו־אתיקה וחוק; מודיעין תחרותי; מידע ממשלתי; שיווק ותוכן דיגיטלי, הצגת מידע ויזואלי (Data Visualization) ועוד.

חובות לימודים על פי שנות חוקה (שנת התחלת לימודים)

להרשמה

למידע נוסף צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351