הירשמו לתואר מרתק ומבוקש במחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית

הירשמו לתואר מרתק ומבוקש במחלקה למדעי המידע

 

להרשמה

המחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית באוניברסיטת בר-אילן היא מהמובילות בישראל בלימודי טכנולוגיה יישומית. היא מציעה שילוב נדיר של עומק אקדמי והכשרה מעשית המותאמת לצרכי שוק ההייטק. תוכנית הלימודים נבנית בשיתוף פעולה עם חברות טכנולוגיה מובילות, וכוללת מרצים בעלי ניסיון מהשטח, פרויקטים אמיתיים, סדנאות חדשנות והזדמנויות ליצירת קשרים בתעשייה.

המסלול מתאים במיוחד למי שמעוניין בקריירה מבוקשת בתחומי פיתוח תוכנה, מדעי הנתונים, ביישומי בינה מלאכותית בארגונים, DevOps, UX/UI, סייבר, וניהול מוצר – עם הכשרה שפותחת דלתות לעבודה עוד במהלך התואר.

אם אתם מעוניינים בלימודי תואר שיפתחו בפניכם שער למאה ה-21, המחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית באוניברסיטת בר אילן תאפשר לכם ללמוד לתואר ראשון, שני או דוקטורט ולהכיר את עולם המידע ובינה מלאכותית יישומית על ענפיו השונים. 

במסגרת המחלקה למדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית ניתן ללמוד לקראת התארים הבאים:

1. תואר ראשון (כמקצוע מורחב / דו-חוגי) 

תואר חדשני ביישומי בינה מלאכותית וטכנולוגיות ווב

התואר מתמקד בהכשרת דור העתיד של מובילי ההייטק, עם התמחות בפיתוח ווב, בינה מלאכותית (AI), סייבר וניהול דאטה. התוכנית כוללת שילוב ייחודי בין ידע טכנולוגי מתקדם - כמו Full Stack, חישוב ענן, ניתוח נתונים, פיתוח צ'טבוטים ושיווק דיגיטלי מבוסס AI  לבין הבנה עמוקה של ההשלכות החברתיות, האתיות והפסיכולוגיות של טכנולוגיות חדשניות. 
במהלך הלימודים הסטודנטים משתתפים בקורסים מעשיים, סדנאות ופרויקט גמר בשיתוף עם חברות מובילות במשק. את התואר מלמד סגל אקדמי בכיר לצד מומחים מתעשיית ההייטק, מה שמעניק לבוגרים יתרון ממשי לקריירה בתחומים כמו פיתוח תוכנה, מדעי הנתונים, אבטחת מידע וחדשנות דיגיטלית.

2. תואר שני (במסלול עם תזה ובמסלול ללא תזה) 

תואר שני במדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית

התואר השני מעניק הכשרה מתקדמת בדאטה סיינס יישומי, ניהול וניתוח מידע ובינה מלאכותית (AI), עם דגש על יישומים מעשיים בארגונים. התוכנית כוללת לימודי תכנות, עיבוד וניתוח נתונים, פיתוח צ'טבוטים וטכנולוגיות RAG, שיווק דיגיטלי מתקדם, חקר רשתות חברתיות ומודיעין עסקי. הלימודים מתבצעים בגישה חדשנית ומעשית, כולל פרויקטים המדמים אתגרי תעשייה אמיתיים, בשילוב מרצים מהאקדמיה ומהתעשייה. התואר כולל מסלול עם או בלי תזה, ומכין את הבוגרים להשתלבות במגוון תפקידי מפתח בתחומי ההייטק, הבריאות, הפיננסים והמגזר הציבורי, תוך יכולת לפתח פתרונות טכנולוגיים מותאמים לעולם הדיגיטלי של ימינו.

3. תואר שלישי בלימודי מידע ויישומי בינה מלאכותית

תואר שלישי במדעי המידע ויישומי בינה מלאכותית

תוכנית הדוקטורט מיועדת לחוקרים המעוניינים להעמיק ולהוביל מחקרים חדשניים בתחומים מתקדמים כמו דאטה סיינס, בינה מלאכותית, חקר רשתות חברתיות, התנהגות משתמשים וטכנולוגיות מידע. התוכנית כוללת הגשת הצעת מחקר עד סוף השנה הראשונה, השתתפות בקורסים ייעודיים בהתאם לרקע האקדמי, ועמידה בדרישות האוניברסיטה ללימודי דוקטורט. ניתן להתקבל למסלול עם תזה או באמצעות השלמת עבודה שוות־ערך לתזה. הלימודים נערכים בליווי אישי של מנחה אקדמי ומיועדים להכשיר חוקרים ומובילים בתחום המידע וה-AI בעולם האקדמי, הציבורי והעסקי.

למידע נוסף צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר