תכנית מדע המידע במיקוד ניהול מידע וידע תואר שני

להרשמה

תואר שני במדע המידע (במיקוד ניהול מידע וידע)

מדוע כדאי ללמוד ניהול מידע וידע תואר שני באוניברסיטת בר-אילן?

• התואר* נפרש על שלושה סמסטרים (רצופים) בלבד בתוספת סמסטר המוקדש לסיורים מעשירים ומקצועיים.
  • תכנית מדע המידע במיקוד ניהול מידע וידע - תואר שני מתקיימת במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר-אילן, הנחשבת למחלקה המחקרית הוותיקה בארץ ומהמובילות בעולם.
  • הסגל האקדמי במחלקה למדעי המידע מונה מרצים/ות וחוקרים/ות מובילים/ות, אשר מומחיותם נפרשת על פני תחומים מגוונים, עדכניים וחדשניים.
  • תכנית הלימודים מתעדכנת בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות כמו גם בהתאם לשינויים בתעשייה, בשטח ובשוק העבודה.
  • * החל משנה"ל תשפ"ה.

תכנית מדע המידע, במיקוד ניהול מידע וידע עוסקת במגוון הרחב של ניהול ידע ומידע דיגיטלי.
כגון: ניהול תוכן, בניית אתרי אינטרנט, שיווק דיגיטלי, פיתוח תוצרי ושירותי מידע וכתיבת פרומפטים לבינה מלאכותית.

למידע נוסף על תכנית מדע המידע במיקוד ניהול מידע וידע תואר שני צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351.

ניהול מידע וידע תואר שני

התפקיד המרכזי שהמידע ממלא בחברה מביא עמו צורך נדרש ומתבקש של מומחי ידע ומידע בארגונים ובחברות. במסלול לתואר שני במחלקה למדעי המידע במיקוד ניהול מידע וידע, תוכלו ללמוד ולהתמקצע בהיצע רחב של קורסים ותחומי דעת שמטרתם לספק לבוגרים ידע ומיומנויות מידע ותוכן מתקדם בסביבות דיגיטליות משתנות.

מערכת שעות בתכנית ההתמקדות בניהול מידע וידע תואר שני:

חובות לימודים על פי שנות חוקה (התחלת לימודים)

עם השלמת התואר יזכו הבוגרים לכישורים הבאים הנדרשים לשוק העבודה הנוכחי והדיגיטלי:

• הנדסה וכתיבת פרומפטים ליישומי בינה מלאכותית (AI) במציאות משתנה.
  • יכולות חיפוש ואחזור מידע מתקדמות.
  • עיצוב ויצירה של תוצרי ידע מורכבים בתצורה של דוחות, ידיעונים, חומרים לאתרים ופלטפורמות דיגיטליות רבות נוספות.
  • שימוש מתקדם ב-Excel  ככלי לתכנון מידע וידע בארגון.
  • הגדרה והקמה של פלטפורמות לניהול ידע פנימי בארגונים.
  • פיתוח תהליכי מיון, מפתוח וקיטלוג של פריטים ומסמכים.
  • למידה של עקרונות עיצוב אתרים באמצעות כישורים מעשיים והתמחות בתקני HTML5, CSS3 ו- XML.
  • הבנת ההיבטים השונים הכרוכים בניהול פרויקטים.
  • יכולות איסוף מידע ממקורות מידע גלויים (OSINTׂ).
  • להכיר את תהליכי השיווק של תוצרי מידע מקצה לקצה (החל מתכנון אסטרטגי ועד הוצאה אל הפועל).
  • הטמעה של עקרונות ההקמה והיצירה של אינדקסים, בקרת אוצר מילים ומטא-דאטה.
  • הכשרה בתהליכי המודיעין התחרותי והעסקי לצורכי מחקרי שוק וניהול מוצרים.

הערה: חישוב מס' הנקודות לתואר הוא באחריות הסטודנט/ית!

יתרונות לימודי ניהול מידע וידע

מידע הוא אחד הנכסים היקרים ביותר עבור ארגונים בתעשיות השונות כיום, ואם יודעים לארגן, לנהל ולמנף אותו בצורה יעילה ולהפוך אותו לתובנות וידע - הוא מניע צמיחה. כתוצאה מכך הביקוש למוסמכי תואר שני בלימודי ניהול מידע וידע נמצא במגמת עלייה ולפי כל התחזיות, מגמה זו עתידה להמשיך, לעלות ולהתעצם.

למוסמכי לימודי ניהול מידע וידע יש אפוא מומחיות ייחודית, כזו שמעסיקים מחפשים, ויכולת לעמוד באתגרים המורכבים שמזמן עידן המידע שבו אנו חיים. מכיוון שהמשאב היקר ביותר היום הוא הידע עצמו וארגונים רבים מבקשים לרתום את הכוח האדיר של המידע שזורם אל הארגון, מומחי ניהול מידע וידע מבוקשים בשלל מגזרים ותחומים. בפני מומחי ניהול מידע וידע פתוחות מגוון אפשרויות לקריירה, החל ממנהלי/ות מידע בחברות הייטק דרך יועצים, מנתחי נתונים או מידענים בארגוני מחקר ועד ספרנים/יות בספריות.

יתרה מכך, הכלים, המיומנויות והידע שרוכשים במהלך הלימודים מקנה פרספקטיבה גלובלית ומאפשר לבוגרים להשתלב הן בשוק העבודה המקומי והן בחו"ל או בחברות בינלאומיות.

ההתקדמות הטכנולוגית מהירה, נפחי הנתונים הולכים וגדלים וכל העת יש עוד גילויים ופיתוחים מדהימים חדשים. בדיוק מסיבה זו מומחי ניהול מידע וידע נהנים ממקצוע דינמי, רב-תחומי ומרתק שלא מפסיק להתחדש. מקצוע המבטיח קריירה מעניינת, מאתגרת, מתפתחת שאף פעם לא קופאת על שמריה.