המסלול החד-חוגי בלימודי מידע - מידענות וטכנולוגיות אינטרנט

להרשמה

לימודי תואר ראשון חד־חוגי במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר־אילן – מהמובילות בתחומה בעולם – מתמקדים בהכשרת סטודנטים וסטודנטיות לעבודה עם מידע בשני עולמות הידע המרכזיים בתחום: האחד, טכנולוגיות אינטרנט, והאחר מידענות.

תוכנית הלימודים מקנה הכשרה רחבה ומקיפה גם באיסוף, בארגן ובהצגת המידע למשתמשים וגם בתכנות צד שרת ותכנות צד לקוח (Full stack).

הבחירה להיכנס לעולם תכנות ווב ומידענות ולהתמחות בו דווקא במחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר־אילן, הנודעת ביוקרתה, מבטיחה הקמת תשתית חזקה, הבנה מעמיקה ומקיפה ויכולות טכנולוגיות שיאפשרו לך לבנות את עתידך, להשתלב במקצועות המשפיעים של היום וגם להמשיך ללימודים מתקדמים ולעיסוק במחקר.

הנחיות רישום לתואר ראשון במחלקה למדעי המידע תשפ"ד

לפתח מומחיות בתחום – גם ללא רקע בטכנולוגיה, בתכנות או במדעים

תוכנית הלימודים לתואר ראשון במידענות ובטכנולוגיות אינטרנט במחלקה שלנו מותאמת במיוחד גם לסטודנטים ולסטודנטיות שאין להם כל רקע בטכנולוגיה, שלב אחר שלב יובילו אותך חברי וחברות הסגל שלנו לבניית כל היכולות הדרושות לך.

עם תואר ראשון במידענות ובטכנולוגיות אינטרנט, הבוגרים והבוגרות שלנו משתלבים בתעשייה במגוון משרות, הן כשכירים והן כעצמאים. הם משמשים Full-Stack Web Developers, בוני ומנהלי אתרי אינטרנט, מנהלי תוכן דיגיטליים ומידענים בחברות בכל קשת התחומים: מחברות תקשורת, משרדי פרסום ומערכות חינוך, דרך חברות עסקיות, בנקים ומוסדות פיננסיים אחרים ועד מוסדות רפואיים, מערכות ביטחוניות ומשרדי ממשלה.

תנאי קבלה לתואר ראשון במדעי המידע:
1. ממוצע בגרות 95 ומעלה

בכפוף לציון 85 ומעלה בבחינת המיון באנגלית
(אמיר או אמיר"ם)

2. חישוב ממוצע בין ציון הבגרות לפסיכומטרי:

להערכת סיכויי הקבלה

ראו הנחיות מחלקתיות

אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה, באפשרותכם לשפר את נתוני הקבלה במכינה הקדם אקדמית.

מגוון התחומים והנושאים העדכניים והחדשניים שבהם עוסקים חברי וחברות הסגל שלנו מאפשרים למחלקה למדעי המידע באוניברסיטת בר־אילן להציע תוכנית לימודים עשירה, המתחדשת כל העת, בהתאם לאופי המשתנה והדינמי של מדעי המידע היום. בתואר הראשון אפשר להתמחות בשני התחומים, מידענות וטכנולוגיות אינטרנט, או לבחור באחד התחומים.

כל הפרטים על תואר ראשון חד־חוגי מורחב ומובנה במידענות ובטכנולוגיות אינטרנט ועל תואר ראשון חד־חוגי לא מובנה במידענות או בטכנולוגיות אינטרנט תוכלו למצוא בקישור זה.

בתוכנית לתואר ראשון במידענות אנו מתרכזים בפיתוח מיומנויות הסטודנטים והסטודנטיות באיסוף ובארגון מידע, בעיבוד מידע ובהצגה חזותית בהירה של העובדות. דוגמאות לקורסים בתוכנית המידענות: מדיה חברתית וניהול תכנים; מבוא למסדי נתונים; אינטראקציית אדם מחשב; התנהגות מידע אנושית; אינפו־אתיקה וחוק; מודיעין תחרותי; מידע ממשלתי; שיווק ותוכן דיגיטלי, הצגת מידע ויזואלי (Data Visualization) ועוד.

התוכנית לתואר ראשון בטכנולוגיות אינטרנט מקנה כישורי תכנות, פיתוח אפליקציות ואתרים, המאפשרים לבוגריה להשתלב בפיתוח יישומי ווב, להקים ולנהל אפליקציות ואתרי אינטרנט, מתוך הקפדה על העקרונות הבסיסיים של מדעי המידע. בוגרי התוכנית הם מועמדים מצוינים להיות אנשי הקשר המתווכים בין מקבלי ההחלטות בארגון ובין צוותי הפיתוח (בתוך הארגון או מחוצה לו). דוגמאות לקורסים בתוכנית, המתמקדת בהיבטים החדשים של טכנולוגיות האינטרנט: תכנות צד לקוח ותכנות צד שרת וקורסים המקנים הבנת התקנים הבסיסיים של ה־Web (HTML ,XML ,CSS), אלגוריתמיקה, יסודות התכנות (שפת התכנות C#) ומבוא למסדי נתונים (SQL). קורסי תכנות נוספים:  KOTLINליישומיים ניידים בסביבת אנדרואיד ו־ASP.NET, עבודה עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) ונושאי ביג דאטה.

המחלקה מציעה היצע רחב של קורסים בשני התחומים, גם במידענות וגם בטכנולוגיות אינטרנט.

מערכת שעות על פי שנת תחילת התואר (שנת חוקה), להלן.

הערה: חישוב מספר הנקודות לתואר הוא באחריות כל סטודנט וסטודנטית.

חובות הלימודים על פי שנת חוקה (השנה שבה התחלת את הלימודים):

למידע נוסף על המסלול המורחב אנא צרו אתנו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון 03-5318351.