סטאז' במוזיאון ישראל

מוזיאון ישראל ירושלים, התמחות בדיגיטציה של נתונים

מחלקת מיחשוב אוספים הנו פרוייקט ייחודי של מוזיאון ישראל תחת ניהולה של ד"ר עליזה קופיאצקי.

התמחות במוזיאון ישראל בהנחייתה של ד"ר קופיאצקי נודעה באוניברסיטאות נבחרות בארצות הברית ובאירופה כעבודה בתחום המוזיאולוגיה ודיגיטציה של אוספים. המוזיאון עובד לפי סטנדרטים בינלאומיים ולוקח חלק בפרוייקטים גדולים באירופה דוגמת אירופיאנה וויקיפדיה.

בנוסף, אוניברסיטאות בארצות הברית ובאירופה הכירו בפרוייקט ייחודי זה כהתמחות בעלת ערך בתחומי המוזיאולוגיה ומחשוב האוספים והפנו אלינו, סטודנטים מאוניברסיטת טורונטו; ברנארד קולג '; מכללת שטרן; מכללת קווינס; אוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון; אוניברסיטת קורנל; אוניברסיטת העיר של הונג קונג; ואוניברסיטת מילאנו , להתמחות קצרת מועד של 2-6 חודשים לתקופת הקיץ.

לאחר התחייבות לפרק זמן מינימלי של 6 שבועות, המתמחה מקבל תקופת אימון שבועית אינטנסיבית בתהליך העבודה במוזיאון ונחשף לנהלי טכנולוגיית הנתונים. המתמחה משתלב בעבודהבשיתוף פעולה עם אחת ממחלקות המוזיאון באמצעות מאגר המידע. צוות האוצרים מנחה את המתמחה באופן פרטני  אודות הצרכים והשיטות הספציפיים של המחלקה בקטלוג האוסף שלהם. צוות מחלתקת מיחשוב אוספים ממשיך לתמוך במתמחה לאורך כל תקופת שהותו.

המתמחים ישתלבו בעבודות סריקה, הזנת נתונים, עבודה במחלקות האוצרותיות ומחלקת הרשם .

למתמחים קשר ישיר עם אוצרים, עובדה זו מעניקה להם התחככות בסביבת העבודה האמיתית ומגייסת את הידע והמיומנויות שצברו במסגרת לימודיהם תוך עבודה עם צוות מהמחלקות השונות במוזיאון, כמו כן ניתנת להם האפשרות לשלב את הידע והלמידה שחוו וליישם אותם בעבודה עצמאית בסביבה דיגיטלית כאשר הכל משרת את המטרה העיקרית שהיא רכישת כלים מעשיים לחיי עבודה.

קשר סימביוטי זה של רעיונות, מושגים ומיומנויות הוכח כבסיס נפלא לחוויה בין-תרבותית ורב-לשונית.

רבים מן המתמחים שלנו בעבר נתרמו מאד מהניסיון שלהם במוזיאון,הם השתלבו בעמדות מפתח בסביבת עבודה בשדה האמנות כמו גלריות לאמנות בבתי מכירות פומביות בין היתר. חלקם הפכו לבלוגרים מוצלחים בנושאי אמנות, אחת מהתמתמחות בתוכנית בעבר נעשתה מנהלת פיתוח אומנותי של מרכז עמק ההדסון לאמנות עכשווית, והשיגה משרה בארכיב המשותף.

תחומי התמחות:

העזרה של המתמחים היא חיונית לאין שיעור בכדי לסייע לנו להתמודד עם כמויות המידע בקטלוג נתונים.

לאור העובדה כי צרכי המחלקות משתנים אנו עושים כל מאמץ בכדי להתאים את הפרוייקט לחוזקות של המתמחה, עם זאת הכרות עם מחשב ומיומנויות מחשב בסיסיות ובנוסף רצון ללמוד ולהתפתח הן הכרחיות בסביבת העבודה שלנו.

הגדרת משימות:

חיבור תמונות לכרטיסים על פי מספרי רישום

·         אנשים העובדים עבור מחלקת משאבים חזותיים יזדקקו לידע בשפה האנגלית ומיומנויות קריאה בסיסית בעברית. בנוסף, יש צורך במיומנויות מחקר ובשימת לב לפרטים.

תמונות

• יצירת תמונות
  • צילום עצמים (אנלוגי ודיגיטלי)
  • לצילומים נדרשים מיומנויות בסיסיות בצילום אובייקטים במוזיאון. עם זאת, לא מחייב ידע קודם בשימוש במצלמה דיגיטלית
  • צירוף תמונה לטקסט
  • עבודה זו כוללת מחקר מתוך קטלוגים ועיון בספרי רישום של המוזיאון, בהם קיים מידע אודות מספר מחלקה או מספר רישום של הפריט וחיבור תמונות מזהות לפריט, צירוף תמונות, שקופיות ונגטיבים.

תוכן

·      תרגום מונחים ללקסיקון

·      תרגום תוכן לכרטיסי הפריט של המחלקות מאנגלית לעברית ומעברית לאנגלית.

·      עריכת הזנת נתונים

·      בדיקת איכות תוכן -לאחר הזנת המידע בדיקה כי המידע הוזן כהלכה וכי המספרים תואמים את האובייקט הנכון. זה כולל טקסט כתוב, תמונות וקבצי מחשב.

·      צירוף טקסט לתמונות כולל חיבור תמונות למספרי רישום ומספרי מחלקות. תהליך זה מתחיל עם קטלוגים קיימים. באופן אידיאלי, המספרים החסרים יירשמו בקטלוגים ויוצבו במחלקת המשאבים החזותיים, שם ייסרקו תמונת המקור (שקופית, שקיפות, צילום).

מחקר

כאשר המספרים אינם קיימים על שקפים, יהיה צורך במחקר כדי למצוא את המספר המתאים עבור האובייקט בתמונה באמצעות מחלקת רישום.

מיומנויות מבוקשות:

·      אנגלית, עברית, שפות נוספות

·      רקע אמנותי

·      הכרת נוהלי ניהול ורישום של אוספים; ידע על תולדות האמנות.

·      נסיון קודם בעבודת מחקר או קטלוג במוזיאון ספריה או ארכיון

·      מיומנויות בינאישיות, תכנוניות וארגוניות חזקות; יעיל לפתרון בעיות ומיומנויות פתרון סכסוכים.

יכולת עבודה תחת לחץ

יכולת לשמור על יחסי עבודה שוטפים ויעילים עם אנשי המוזיאון, עמיתים בתחום, והציבור; להפגין שיפוט טוב, גמישות ותושייה.

המעוניינים יפנו ישירות לפרטי ההתקשרות המצורפים מטה

מחלקת מיחשוב אוספים