מידע כללי לתואר שני

תחומי הלימוד:

א. תחום ניהול מידע וידע בארגונים במוסדות ובחברה.

זהו תחום משולב העוסק בהכשרת מנהלי ידע בחברות היי-טק ובחברות מידע,  בהכשרת מידענים וספרנים בעלי ידע מקצועי ברמה גבוהה ובהכשרת  מידענים ועובדי קהילה שיהיו מסוגלים לתרום לפיתוח הפוטנציאל החברתי הטמון בשימוש במידע דיגיטאלי ובמידע ספרי. הלימודים מיועדים להכשרת מידענים שיתרמו לקידום תהליכים ארגוניים ולקידום מערכות המידע הפנים ארגוניות.  בנוסף, הלימודים יכוונו להכשרת מידענים, ספרנים ומנהלים שיעסקו בניהול מרכזי משאבים וספריות במחקר ובפיתוח. כמו כן, המסלול יכשיר מידענים חברתיים רפואיים ומשפטיים, שיוכלו לעסוק בניהול תכנים של אתרי מידע ומאגרי מידע בתחומי: החברה, הרווחה והרפואה, בארגונים במוסדות ציבור, במרכזים רפואיים בלשכות עורכי דין ובשרותי מידע פרטיים.

ב. טכנולוגיות מידע:

הלימודים יתמקדו בלימוד טכנולוגיות מחשוב מתקדמות התומכות במערכת ניהול המידע בסביבת האינטרנט. ילמדו עקרונות, תקנים וכלים לפרסום וארגון תכנים ברשת, לטיפול במידע לא טקסטואלי (גרפיקה, אודיו, ווידאו), לבניית שירותי רשת, לאחזור ולאספקת מידע באופן דינאמי מתוך מסדי נתונים. הלימודים מיועדים להכשרת מומחים אשר יוכלו להשתלב ביחידות המידע בארגונים ולתרום בניתוח, בהקמה ובניהול של מערכות המידע הארגוניות כנותני שירותים וכמפתחי מאגרים וכלי דלייה חדישים.

(למגמה זו נדרשת בחינת מיון - מצ"ב שאלה לדוגמא).

בוגרי תואר ראשון של המחלקה ללימודי מידע בתחום טכנולוגיות לא נדרשים בבחינת המיון

משך הלימודים: שנתיים

דרישות מוקדמות

ממוצע של 76 לפחות בלימודי התואר הראשון - בעת הצורך יערך ראיון אישי (התואר השני מיועד גם לסטודנטים שאינם בוגרי המחלקה ללימודי מידע).

תלמיד מן המניין: לאחר הקבלה יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע של 80 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.

כל התלמידים מתקבלים מלכתחילה למסלול ב' - מסלול ללא עבודת מחקר.

תלמיד המעוניין בכתיבת עבודת מחקר יגיש בקשה לשינוי מסלול בשנה הראשונה ללימודיו והבקשה תדון ע"י המחלקה. במסלול עם עבודת מחקר יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע של 86 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.

מסלול א' - עם עבודת מחקר

מכסת השעות והסמינריונים

מכסת הנקודות לתואר  16 ש"ש (כולל 2 סמינריונים) +  6 ש"ש קורסי השלמה.

מכסת הנקודות לבוגר תואר ראשון במדע המידע ו/או בספרנות משני הן 16 ש"ש  (כולל 2 סמינריונים) + 2 ש"ש קורסי השלמה.

מכסת הנקודות לתואר לבוגר תואר ראשון במדע המידע ו/או בספרנות ראשי/מורחב הן 16 ש"ש  (כולל 2 סמינריונים).

מכסת הנקודות לבעלי תעודת "ספרן מוסמך" בספרנות/לימודי תעודה במדע המידע 12 ש"ש (כולל 2 סמינריונים).

במסגרת הלימודים על התלמיד להרשם כל שנה לקורס 35-800 תיזה לתואר שני ולהשתתף בתרגילי מעבדה, השתתפות במחקרים ובסקרים הנערכים במחלקה, בקולוקוויום מחלקתי ובעבודה מעשית (100 שעות) ו/או פרויקט גמר וזאת בנוסף לכתיבת עבודת מחקר בתחום התמחותו.

המנחה יקבע באישור ראש המחלקה.

יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע של 86 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.

הצעת המחקר חייבת להיות מוגשת לבית הספר ללימודים מתקדמים עד סוף סמסטר א' של שנה"ל השנייה.

מסלול ב'- ללא עבודת מחקר

מכסת השעות והסמינריונים

מכסת הנקודות לתואר  22 ש"ש (כולל 3 סמינריונים) +  6 ש"ש קורסי השלמה.

מכסת הנקודות לבוגר תואר ראשון במדע המידע ו/או בספרנות משני הן 22 ש"ש  (כולל 3 סמינריונים) + 2 ש"ש קורסי השלמה.

מכסת הנקודות לתואר לבוגר תואר ראשון במדע המידע ו/או בספרנות ראשי/מורחב הן 22 ש"ש  (כולל 3 סמינריונים).

מכסת הנקודות לבעלי תעודת "ספרן מוסמך" בספרנות/לימודי תעודה במדע המידע 18 ש"ש (כולל 2 סמינריונים).

במסגרת הלימודים על התלמיד להשתתף בתרגילי מעבדה, בסיורים, בקולוקוויום מחלקתי, השתתפות במחקרים ובסקרים הנערכים במחלקה, בעבודה מעשית (100 שעות) ו/או פרויקט גמר.

דרישות נוספות לתואר:

נא ראו הנחיות מחלקתיות

הרשמה לתואר שני

השלמות לתואר שני

ללא עבודת מחקר: יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע של 80 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.

עם עבודת מחקר: יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע של 86 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.

6 ש"ש חובה

מבוא למדע המידע

אחזור מידע מתקדם ברשת האינטרנט

ארגון מידע

חיפושי מידע מקוונים

מבוא לסטטיסטיקה ושיטות מחקר

סביבת היעץ: מקורות והערכת מידע

לבעלי משני במידענות – 2 ש"ש

חיפושי מידע מקוונים

מאגרי מידע במדעי החברה

מעבר למסלול עם תיזה:

סטודנטים המעוניינים להתקבל למסלול תואר שני עם תזה, יופיעו בפני הועדה החלקתית למסלול עם תזה.

הועדה מתכנסת בסוף סמסטר א' בחדר ראשת המחלקה פרופ' נועה אהרוני 502/3 חדר 6.

לוועדה הסמכות הבלעדית לקביעת המנחה לתזה ונושא עבודת המחקר.

יש לסיים את לימודי ההשלמות בממוצע של 86 לפחות עם ציון עובר בכל קורס.

רצ"ב לינק עם שמות המנחים לתארים מתקדמים:

יש להביא:

תיאור קצר (עמוד אחד לכל היותר) של רעיון לעבודת תזה

קורות חיים

עבודה סמינריונית מהתואר הראשון/ השני

סטודנטים המעוניינים להופיע בפני הוועדה מתבקשים לשלוח מייל למזכירות :

information-science.dept@biu.ac.il

תשובות ניתנות במייל.

הוראות לכתיבת עבודת הגמר

ראה תקנון הוועדה לתואר השני בפרק המבוא.

ניתן להעזר גם בהנחיות להכנת וכתיבת עבודת תזה במדריך לסטודנט באתר המחלקה.

הגנה על עבודת המחקר

הגנה על עבודת המחקר תתבסס על עבודת המחקר ועל הביבליוגרפיה ששימשה לבסיס המחקר.

ליצירת קשר: המחלקה ללימודי מידע

בניין 502/3 (מול מדור בחינות)

טלפון: 03-5318351

צור קשר: