* טכנולוגיות אינטרנט * מידענות

טכנולוגיות אינטרנט ומידע

תיאור ההתמחות בטכנולוגיות אינטרנט:

תחום זה מתמקד בהיבטים החדשים של טכנולוגיות מידע באינטרנט.

בתחום זה יוכשרו הסטודנטים במיומנויות הבסיסיות של מדעי המידע - ארגון, אחזור ואיתור מידע. בנוסף לכך, תהיה התמקדות מיוחדת בטכנולוגיות מידע בכלל ובטכנולוגיות אינטרנט בפרט. לצורך זה ילמדו קורסים בנושאים הבאים:

טכנולוגיות צד לקוח – הבנת התקנים הבסיסיים של ה-Web (HTML,XML,CSS), אלגוריתמיקה, יסודות התכנות (שפת התכנות C#), תכנות לווב JavaScript (כולל JavaScript Frameworks) ומבוא למסדי נתונים.

טכנולוגיות צד שרת – PHP, SQL  וכן Node.js.

קורסי תכנות נוספים:  Javaליישומיים ניידים בסביבת אנדרואיד ו-ASP.NET (MVC).

עבודה עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) ונושאי ביג דאטה.*

בוגרי תחום זה שהנם מידענים עם יכולת הבנה בפיתוח וטכנולוגיות אינטרנט, הנם מועמדים מצוינים להיות אנשי הקשר בארגונים המתווכים בין מקבלי ההחלטות בארגון לבין צוותי הפיתוח (בתוך או מחוץ לארגון). כמו כן הבוגרים יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בהיבטים המחקריים של התחום.

מסלולי תואר ראשון של לימודי מידע (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט):

1.  לימודי מידע מורחב: התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע המשלבים בין תחום טכנולוגיות האינטרנט לתחום המידענות. התואר בלמודי מידע מורחב כולל קורסים תיאורטיים המקנים לסטודנט ידע מעמיק והבנה בניהול / אחזור מידע. בנוסף, התואר מקנה לבוגרים כלים פרקטיים ושימושיים לשוק העבודה. בוגרינו יוצאים לשוק העבודה עם הבנה נרחבת ומעמיקה בטכנולוגיות מידע ואינטרנט. במסגרת התואר אנו מציעים קורסים אשר מתמקדים בכתיבת קוד "צד לקוח" תוך התחשבות בעיצוב ותכנון נכון של מנשקים. *חלק מקורסי הטכנולוגיה נלמדים במסלול לימודי מידע מורחב בלבד.

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

2. לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 ש"ש) : התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי לא מובנה (27 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב מכל מחלקות האוניברסיטה, בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 ש"ש) .

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי מובנה  (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים (25 ש"ש) .

מידענות

תיאור ההתמחות במידענות:

תחום אינטרדיסציפלינרי העוסק בארגון מידע, הפצת מידע, דליית מידע, איתור מידע ועיבוד מידע. מטרת ההתמחות הינה להכשיר מידענים לעבודה בחברות ארגונים תעשיה מסחר וספריות. ריבוי המידע בעקבות התפתחות רשת האינטרנט יצר צורך במידען הבקי ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע: דיגיטאלי, ספרי ואודיו ויזואלי. בין הקורסים הנלמדים: יסודות תורת המידע, מבוא לאיתור ומיומנויות מידע, מיון מידע, מבוא לניהול נתונים, חיפושי מידע מקוונים, מאגרים במדעי החברה ועוד.

מסלולי תואר ראשון של לימודי מידע  (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט):

1.  לימודי מידע מורחב: התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע המשלבים בין תחום טכנולוגיות האינטרנט לתחום המידענות. התואר בלמודי מידע מורחב כולל קורסים תיאורטיים המקנים לסטודנט ידע מעמיק והבנה בניהול / אחזור מידע. בנוסף, התואר מקנה לבוגרים כלים פרקטיים ושימושיים לשוק העבודה. בוגרינו יוצאים לשוק העבודה עם הבנה נרחבת ומעמיקה בטכנולוגיות אינטרנט. במסגרת התואר אנו מציעים קורסים אשר מתמקדים בכתיבת קוד "צד לקוח" תוך התחשבות בעיצוב ותכנון נכון של מנשקים.

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

2. לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי לא מובנה (27 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב מכל מחלקות האוניברסיטה ,בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 ש"ש).

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי מובנה (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים (25 ש"ש).

תנאי קבלה למסלולי תואר ראשון של לימודי מידע  (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט):

• תעודת בגרות.
  • מבחן כניסה פסיכומטרי.
  • ראיון אישי בשעת הצורך.

מועמדים בעלי ממוצע בגרות של 9.5 ומעלה פטורים ממבחן הכניסה הפסיכומטרי .

מועמדים המתקבלים ללא מבחן הכניסה הפסיכומטרי, נדרשים לבדוק את חובות האנגלית מול היחידה לאנגלית כשפה זרה.

להערכת סיכויי הקבלה

דרישות נוספות לקבלת התואר של המחלקה ללימודי מידע:

• עבודה מעשית במשך כ- 100 שעות ו/או פרוייקט גמר.
  • השתתפות בהרצאות אורחים וקולוקוויום מחלקתי.
  • השתתפות בתרגילי מעבדה.
  • השתתפות במחקרים וסקרים שנערכים במחלקה.

דרישות נוספות לקבלת התואר של אוניברסיטת בר אילן:

לימודי יסוד ביהדות

קורסים כלליים

אנגלית כשפה זרה

הבעה עברית

ליצירת קשר: המחלקה ללימודי מידע

בניין 502/3 (מול מדור בחינות)

טלפון: 03-5318351

צור קשר:

מייל:

information-science.dept@biu.ac.il

פייסבוק:

הרשמה לתואר ראשון

למידע נוסף בנושא לימודי טכנולוגיות מידע ואינטרנט במחלקה ללימודי מידע, צרו קשר בעמוד צור קשר או בטלפון: 03-5318351.