* טכנולוגיות אינטרנט * מידענות

טכנולוגיות אינטרנט ומידע

תיאור המגמה בלימודי טכנולוגיות אינטרנט ומידע:

מגמה זו מתמקדת בהיבטים החדשים של טכנולוגיות המידע באינטרנט. חשיבותם של ההיבטים הטכנולוגיים הקשורים במידע הולכת וגדלה לאור ריבוי המידע ובעיית אמינותו. במגמה זו מוכשרים הסטודנטים במיומנויות הבסיסיות של מדעי המידע- ארגון, אחזור ואיתור מידע. בנוסף לכך, ישנה התמקדות מיוחדת בטכנולוגיות מידע בכלל ובטכנולוגיות אינטרנט בפרט. לצורך זה נלמדים הקורסים בנושאים הבאים: טכנולוגיות צד לקוח – הבנת התקנים הבסיסיים של ה-Web (HTML,XML,CSS), אלגוריתמיקה, יסודות התכנות (שפת התכנות C#), תכנות לווב JavaScript (כולל JavaScript Frameworks) ומבוא למסדי נתונים.טכנולוגיות צד שרתPHP, SQL  וכן Node.js. קורסי תכנות נוספים:  Javaליישומיים ניידים בסביבת אנדרואיד ו-ASP.NET (MVC) , עבודה עם מערכות ניהול תוכן מבוססות קוד פתוח (WordPress) ונושאי ביג דאטה.לימודי טכנולוגיות האינטרנט מקנים כישורים, המאפשרים לבוגריה להשתלב בפיתוח יישומי ווב ,להקים ולנהל אתרי אינטרנט, תוך הקפדה על העקרונות הבסיסיים של מדעי המידע. בוגרי תחום זה שהנם מידענים עם יכולת הבנה בפיתוח וטכנולוגיות אינטרנט ומידע, הנם מועמדים מצוינים להיות אנשי הקשר בארגונים המתווכים בין מקבלי ההחלטות בארגון לבין צוותי הפיתוח (בתוך או מחוץ לארגון). כמו כן הבוגרים יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בהיבטים המחקריים של התחום. המחלקה למדע המידע מציעה תואר שני במגמות: ניהול מידע וידע, טכנולוגיות מידע ומדעי הרוח הדיגיטליים.

מידענות

תיאור המגמה במידענות:

מגמה אינטרדיסציפלינרית העוסקת בארגון מידע, הפצת מידע, דליית מידע, איתור מידע ועיבוד מידע. מטרת המגמה להכשיר מידענים לעבודה בחברות ארגונים, תעשיה, מסחר וספריות. ריבוי המידע בעקבות התפתחות טכנולוגיית רשת האינטרנט יצר צורך במידען הבקי ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע: דיגיטאלי, ספרי ואודיו ויזואלי. בין הקורסים הנלמדים: יסודות תורת המידע, מבוא לאיתור ומיומנויות מידע, מיון מידע, מבוא לניהול נתונים, חיפושי מידע מקוונים, מאגרים במדעי החברה ועוד.

מסלולי תואר ראשון של מדע המידע  (מידענות וטכנולוגיות אינטרנט ומידע):

1לימודי מידע מורחב: התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע המשלבים בין תחום טכנולוגיות האינטרנט ומידע לתחום המידענות. התואר בלמודי מידע מורחב כולל קורסים תיאורטיים המקנים לסטודנט ידע מעמיק והבנה בניהול / אחזור מידע. בנוסף, התואר מקנה לבוגרים כלים פרקטיים ושימושיים לשוק העבודה. בוגרינו יוצאים לשוק העבודה עם הבנה נרחבת ומעמיקה בטכנולוגיות מידע ואינטרנט. *חלק מקורסי הטכנולוגיה נלמדים במסלול לימודי מידע מורחב בלבד.

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ט

2. לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו ראשי לא מובנה (27 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב מכל מחלקות האוניברסיטה ,בתנאי שנלמדים בה מינימום 27 ש"ש).

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה למדע המידע במסלול דו ראשי מובנה (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים/ לימודי ארץ ישראל (25 ש"ש).

תנאי קבלה למסלולי תואר ראשון של מדע המידע  (מורחב / טכנולוגיות אינטרנט ומידע / לימודי מידענות ):

• תעודת בגרות.
  • מבחן כניסה פסיכומטרי.
  • ראיון אישי בשעת הצורך.

מועמדים בעלי ממוצע בגרות של 9.5 ומעלה פטורים ממבחן הכניסה הפסיכומטרי. מועמדים המתקבלים ללא מבחן הכניסה הפסיכומטרי, מחויבים במבחן אמי"ר/אמיר"ם באנגלית לפרטים נוספים יש לפנות ליחידה לאנגלית כשפה זרה.

להערכת סיכויי הקבלה

דרישות נוספות לקבלת התואר של המחלקה למדע המידע:

• עבודה מעשית במשך כ- 100 שעות ו/או פרוייקט גמר.
  • השתתפות בהרצאות אורחים וקולוקוויום מחלקתי.
  • השתתפות בתרגילי מעבדה.
  • השתתפות במחקרים וסקרים שנערכים במחלקה.

דרישות נוספות לקבלת התואר של אוניברסיטת בר אילן:

נא ראו הנחיות מחלקתיות

הרשמה לתואר ראשון בטכנולוגיות אינטרנט ומידענות

למידע נוסף בנושא לימודי מידענות וטכנולוגיות אינטרנט ומידע במחלקה למדע המידע, צרו קשר דרך עמוד  צור קשר או בטלפון 03-5318351