* טכנולוגיות אינטרנט * מידענות

טכנולוגיות אינטרנט

תיאור ההתמחות:

תחום זה מתמקד בהיבטים החדשים של טכנולוגיות המידע באינטרנט. חשיבותם של ההיבטים הטכנולוגיים הקשורים במידע הולכת וגדלה לאור ריבוי המידע ובעיית אמינותו.

בתחום זו יוכשרו הסטודנטים במיומנויות הבסיסיות של מדעי המידע - ארגון, אחזור ואיתור מידע. בנוסף לכך, תהיה התמקדות מיוחדת בטכנולוגיות מידע בכלל ובטכנולוגיות אינטרנט בפרט. לצורך זה ילמדו קורסים בנושאים הבאים: תכנות בסביבת הווב, טיפול במסדי נתונים, ייצוג מידע באינטרנט ויצירת נתוני על (מטה דטה) מותאמים לנתונים דיגיטאליים.  כמו כן, יכירו הסטודנטים את עקרונות השיווק וניהול תכנים, מסחר אלקטרוני, תקשורת מחשבים ובטיחות מידע.
הלימודים בתחום זו מקנים כישורים, המאפשרים לבוגריה להקים ולנהל אתרי אינטרנט, תוך הקפדה על העקרונות הבסיסיים של מדעי המידע ולהמשיך ללימודי תואר שני בהיבטים המחקריים של התחום.

מסלולי תואר ראשון:

1.  לימודי מידע מורחב : התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע  המשלבים בין תחום טכנולוגיות האינטרנט לתחום המידענות.

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

2. לימודי מידע דו-ראשי לא מובנה (27 ש"ש) : התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי לא מובנה  (27 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה אחרת באוניברסיטה (ניתן לשלב איזה מחלקה שבוחרים ) שגם בה קיים מסלול דו ראשי לא מובנה (27 ש"ש).

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי מובנה  (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים (25 ש"ש) .

מידענות

תיאור ההתמחות:

תחום אינטרדיסציפלינרי העוסק בארגון מידע, הפצת מידע, דליית מידע, איתור מידע ועיבוד מידע. מטרת ההתמחות הינה להכשיר מידענים לעבודה בחברות ארגונים תעשיה מסחר וספריות. ריבוי המידע בעקבות התפתחות רשת האינטרנט יצר צורך במידען הבקי ברזי הטכנולוגיה, בשפות חיפוש ובארגון מידע: דיגיטאלי, ספרי ואודיו ויזואלי. בין הקורסים הנלמדים: יסודות תורת המידע, מבוא לאיתור ומיומנויות מידע, מיון מידע, מבוא לסביבה מתוקשבת, מבוא לניהול נתונים, חיפושי מידע מקוונים, מאגרים במדעי החברה, בניית מרכז מידע קהילתי בניית ספריות דיגיטאליות ועוד.

מסלולי תואר ראשון:

תואר ראשון מורחב למתחילים בתשע"ח

3. לימודי מידע דו ראשי מובנה (25 ש"ש): התואר מורכב מלימודים במחלקה ללימודי מידע במסלול דו ראשי מובנה  (25 ש"ש) יחד עם לימודים במחלקה למזרח תיכון / היסטוריה / לימודים קלאסיים  (25 ש"ש) .

תנאי קבלה:

• תעודת בגרות.
  • מבחן כניסה פסיכומטרי.
  • ראיון אישי בשעת הצורך.

מועמדים בעלי ממוצע בגרות של 9.5 ומעלה פטורים ממבחן הכניסה הפסיכומטרי .

מועמדים המתקבלים ללא מבחן הכניסה הפסיכומטרי, נדרשים לבדוק את חובות האנגלית מול היחידה לאנגלית כשפה זרה.

להערכת סיכויי הקבלה

דרישות נוספות לקבלת התואר של המחלקה ללימודי מידע:

• עבודה מעשית במשך כ- 100 שעות ו/או פרוייקט גמר.
  • השתתפות בהרצאות אורחים וקולוקוויום מחלקתי.
  • השתתפות בתרגילי מעבדה.
  • השתתפות במחקרים וסקרים שנערכים במחלקה.

דרישות נוספות לקבלת התואר של אוניברסיטת בר אילן:

נא ראו הנחיות מחלקתיות

ליצירת קשר: המחלקה ללימודי מידע

בניין 502/3 (מול מדור בחינות)

טלפון: 03-5318351

צור קשר: