אודות המחלקה

המחלקה ללימודי מידע (מידענות) באוניברסיטת בר-אילן הינה הגדולה מסוגה בישראל והיחידה המעניקה תואר ראשון, שני ושלישי בתחום דינמי ומתפתח זה. תלמידינו לומדים לעומק את כל תחומי המידע והידע, ובוגרינו משולבים בעמדות מפתח בחברות וארגונים מובילים.

מזכירות המחלקה: Information-Science.Dept@mail.biu.ac.il

מידענות: מה הי

ההתפתחות המואצת של הטכנולוגיה  וכניסת הרשתות החברתיות, שינו לחלוטין את עולם המידע המסורתי. לא עוד מידע הטמון רק בספרים או בספריות.   המידע הפך לזמין ונגיש בלחיצת כפתור. מושגים כמו Facebook ,Big Data, Internet of things, Mobile Technology

ו WhatsApp  שהיו עלומים עד לפני מספר שנים, חדרו לחיי  היום יום.  גם ברשתות החברתיות עצמן  חלים שינויים דינמיים הכוללים מעבר של צעירים מרשת חברתית אחת (פייסבוק) לאחרת (WhatsApp).

עולם המידע העכשווי מתמקד בטכנולוגיות מידע, אינפורמטיקה,  מידענות וספרנות, תוך מתן דגש על בדיקת הקשר  בין מידע, אנשים וטכנולוגיה. תפקיד המידענים היום איננו מסתכם אך ורק בתיווך ובהעברת המידע למשתמש. המידענים אמורים  לנהל את המידע והידע בארגונים שונים, חברות היי טק, ובמשרדי ממשלה. הם אמורים לספק צורכי מידע חברתיים, רפואיים ומשפטיים לקהילה. בנוסף, הם אמורים לשלוט ברזי הטכנולוגיה בכדי שיוכלו לבנות, לפתח ולתחזק  מנשקים שונים,  שירותי רשת, מסדי נתונים, וכלי דלייה חדישים.

היקפי המידע, נגישות המידע והתפתחות הטכנולוגיה מאתגרים את המידענים.  עליהם להכיר מקרוב את הפלטפורמות הטכנולוגיות החדישות והעדכניות, לדעת לנצלן,  תוך כדי הנגשת המידע הרב למשתמשים.   אתגר נוסף העומד בפני המידענים הינו חינוך המשתמשים והפיכתם לאורייני מידע היודעים לברור את המוץ מהתבן  ולהבחין מהו מידע  אמין שניתן לסמוך עליו ומהו מידע שגוי או בלתי אמין.

היקפי השינויים המאסיביים בשנים האחרונות מלמדים כי איננו יכולים לצפות את פני עולם המידע העתידי.  ניתן להניח  כי מידעני המחר, יצטרכו לסגל לעצמם דפוסי וטכניקות עבודה חדשים.

למה ללמוד לימודי מידע?

כי אנו חיים בעידן המידע, ומידענות היא היום מקצוע שהביקוש אליו הולך וגובר בכל מקום: בחברות מחקר ופיתוח, במרכזי מידע, בחברות טכנולוגיה, במוסדות ציבור, בחברות לשירותי מידע ובכל סוגי הספריות.
תואר בלימודי מידע פותח בפניכם מגוון רחב של תפקידים: ניהול ידע, ניהול מרכזי מידע, ניהול אתרי אינטרנט ופורטלים, וכן עבודה כמידענים עצמאיים, במשרד או מהבית. בנוסף, הלימודים מקנים לכם מיומנויות יקרות ערך וחיוניות לכל מי שרוצה לעבוד ולהתפתח בעולם הדיגיטלי.

מדוע ללמוד לימודי מידע באוניברסיטת בר אילן ?

בעשורים האחרונים הפך המידע לכלי רב עוצמה הממלא תפקיד מרכזי בתהליכים חברתיים,כלכליים, מדיניים וטכנולוגיים ומשפיע על כל תחומי חיינו. המחלקה ללימודי מידע מתייחסת לפיכך למידע בראייה רחבה ובוחנת אותו מנקודות מבט שונות ומגוונות.

מגוון תחומים
עולם המידע מורכב מתוכן ומטכנולוגיה. אם אתם מתלבטים בין התחומים, תוכלו לבחור במסגרת הלימודים לתואר ראשון בין טכנולוגיות ווב או מידענות.
גם לתואר השני בלימודי מידע עומדים לבחירתכם מספר מסלולים: ניהול ידע, טכנולוגיות מידע, ניהול מידע ומידע חברתי, רפואי ומשפטי.

תכנית הלימודים העכשווית
המחלקה ללימודי מידע מקפידה להישאר עם היד על הדופק, המרצים והסטודנטים מתעדכנים באופן שוטף ותכנית הלימודים מתחדשת ללא הרף ומשלבת את ההתפתחויות האחרונות בתחום. בהתאם לכך, אנו מפעילים תכנית לימודים חדשה במסגרת החוג המשני במידענות ששמה דגש על אוריינות מידע באינטרנט, תכנית זו מקנה לבוגרינו יתרון עצום בכל מקום עבודה.

פעילות מחקרית ענפה
הסטודנטים למידענות לוקחים חלק ונחשפים למחקרים פורצי דרך הנערכים במחלקה בכל התחומים: מידע, טכנולוגיות, ניהול ידע ופיתוח כלים לארגון ידע, פיתוח כלים לסביבת אינטרנט, חקר האינטרנט, מידע בחברה, צרכים, התנהגות ואתיקה ועוד.

ראה גם דבר ראש המחלקה.