אודות המחלקה

המחלקה ללימודי מידע (מידענות) באוניברסיטת בר-אילן הינה הגדולה מסוגה בישראל והיחידה המעניקה תואר ראשון, שני ושלישי בתחום דינמי ומתפתח זה. תלמידינו לומדים לעומק את כל תחומי המידע והידע, ובוגרינו משולבים בעמדות מפתח בחברות וארגונים מובילים.

מצגת בנושא: מידענות מהי.

למה ללמוד לימודי מידע?

כי אנו חיים בעידן המידע, ומידענות היא היום מקצוע שהביקוש אליו הולך וגובר בכל מקום: בחברות מחקר ופיתוח, במרכזי מידע, בחברות טכנולוגיה, במוסדות ציבור, בחברות לשירותי מידע ובכל סוגי הספריות.
תואר בלימודי מידע פותח בפניכם מגוון רחב של תפקידים: ניהול ידע, ניהול מרכזי מידע, ניהול אתרי אינטרנט ופורטלים, וכן עבודה כמידענים עצמאיים, במשרד או מהבית. בנוסף, הלימודים מקנים לכם מיומנויות יקרות ערך וחיוניות לכל מי שרוצה לעבוד ולהתפתח בעולם הדיגיטלי.

מדוע ללמוד לימודי מידע באוניברסיטת בר אילן ?

בעשורים האחרונים הפך המידע לכלי רב עוצמה הממלא תפקיד מרכזי בתהליכים חברתיים,כלכליים, מדיניים וטכנולוגיים ומשפיע על כל תחומי חיינו. המחלקה ללימודי מידע מתייחסת לפיכך למידע בראייה רחבה ובוחנת אותו מנקודות מבט שונות ומגוונות.

מגוון תחומים
עולם המידע מורכב מתוכן ומטכנולוגיה. אם אתם מתלבטים בין התחומים, תוכלו לבחור במסגרת הלימודים לתואר ראשון בין טכנולוגיות ווב או מידענות.
גם לתואר השני בלימודי מידע עומדים לבחירתכם מספר מסלולים: ניהול ידע, טכנולוגיות מידע, ניהול מידע ומידע חברתי, רפואי ומשפטי.

תכנית הלימודים העכשווית
המחלקה ללימודי מידע מקפידה להישאר עם היד על הדופק, המרצים והסטודנטים מתעדכנים באופן שוטף ותכנית הלימודים מתחדשת ללא הרף ומשלבת את ההתפתחויות האחרונות בתחום. בהתאם לכך, אנו מפעילים תכנית לימודים חדשה במסגרת החוג המשני במידענות ששמה דגש על אוריינות מידע באינטרנט, תכנית זו מקנה לבוגרינו יתרון עצום בכל מקום עבודה.

פעילות מחקרית ענפה
הסטודנטים למידענות לוקחים חלק ונחשפים למחקרים פורצי דרך הנערכים במחלקה בכל התחומים: מידע, טכנולוגיות, ניהול ידע ופיתוח כלים לארגון ידע, פיתוח כלים לסביבת אינטרנט, חקר האינטרנט, מידע בחברה, צרכים, התנהגות ואתיקה ועוד.

ראה גם דבר ראש המחלקה.